Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Windows Server 2022 Core'da SSL Sertifikası Yenileme

BadBoy

Kıdemli Üye
CA'mız otomatik yenilemeler gönderiyor. Geçmişte bunları yalnızca IIS Yöneticisi'ndeki tam sertifika isteği seçeneğiyle işlerdim. Şimdi Windows Server 2022 çekirdeğimiz olduğuna göre sunucuda IIS yöneticisi yok. Farklı bir sunucudaki IIS yöneticisine uzaktan bağlanabiliyorum ancak Sunucu Sertifikaları simgesi mevcut değil. Otomatik yenilemeyi 'certreq -accept -machine file.crt' ile işlemeye çalışırsam hata veriyor. Muhtemelen karşılık gelen bir istek olmadığı için.

Bu otomatik yenilemeleri işlemenin bir yolu var mı yoksa her seferinde yeni bir istek mi göndermem gerekiyor?

CA'mız otomatik yenilemeler gönderiyor. Geçmişte bunları yalnızca IIS Yöneticisi'ndeki tam sertifika isteği seçeneğiyle işlerdim. Şimdi Windows Server 2022 çekirdeğimiz olduğuna göre sunucuda IIS yöneticisi yok. Farklı bir sunucudaki IIS yöneticisine uzaktan bağlanabiliyorum ancak Sunucu Sertifikaları simgesi mevcut değil. Otomatik yenilemeyi 'certreq -accept -machine file.crt' ile işlemeye çalışırsam hata veriyor. Muhtemelen karşılık gelen bir istek olmadığı için.

Bu otomatik yenilemeleri işlemenin bir yolu var mı yoksa her seferinde yeni bir istek mi göndermem gerekiyor?

IIS'nin hala var olduğunu her zaman çok hantal ve ilkel bulmuşumdur. Bir seçenek olsaydı Linux'ta çalışan Apache' ye geçerdim. Bir web sunucusunu çalıştırmanın hemen hemen her yönünü yönetmek çok daha kolay.

Sertifikaların tüm sürecini otomatikleştirmek için certbot veya acme.sh gibi bir şey kurabilirsiniz.

Öne Çıkan Konular