Düşük Donanımlarda Linux Performansını Optimize Etmek İçin En İyi Uygulamalar

navigatio

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, eski, düşük bir makinede Linux kullanıyorum ve performansı optimize etmenin yollarını arıyorum. Hız ve verimliliği artırmak için en iyi ince ayarlar, hafif dağıtımlar ve sistem yapılandırmaları nelerdir? Kaynak kullanımını azaltma, önyükleme süresini optimize etme veya arka plan işlemlerini yönetme konusunda herhangi bir ipucu çok takdir edilecektir. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, eski, düşük bir makinede Linux kullanıyorum ve performansı optimize etmenin yollarını arıyorum. Hız ve verimliliği artırmak için en iyi ince ayarlar, hafif dağıtımlar ve sistem yapılandırmaları nelerdir? Kaynak kullanımını azaltma, önyükleme süresini optimize etme veya arka plan işlemlerini yönetme konusunda herhangi bir ipucu çok takdir edilecektir. Şimdiden teşekkürler.
Sadece 1 GB RAM, 120 GB HD, Slackware tabanlı Puppy Linux'un birkaç sürümünü çalıştırıyor, S15Pup32 250201 sürümünden yayınlıyorum, Palemoon tabanlı New Moon adlı bir web tarayıcısı kullanıyorum. Bu Puppy ile yaptığım tek ince ayar, çekirdeği ve sürücüyü eski bir Slackware tabanlı Pup'tan değiştirmek ve grub4dos'un çekirdek satırındaki EDD'yi kapatmak. Kullandığım tek diğer numara yalnızca Puppy Linux için özel, bir önyükleme zamanı seçeneği aracılığıyla Puppy SFS dosyalarını RAM'e yüklemiyorum. 1 GB takas dosyasıyla çalıştırıyorum, tüm Pup'lar dahili HDD'ye kurulu, NTFS biçimli, Windows XP SP3 ile paylaşılıyor.

Linux dağıtımlarından en iyi performansı almaya yönelik ipuçlarının çoğu dağıtıma özgüdür. Bir dağıtımda işe yarayan bir şey diğerinde işe yaramayabilir.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları