Linux Hangi Kimlik Doğrulama Protokollerini Kullanır?

paradiSe

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, Sadece merak ediyordum, çünkü Microsoft Windows NTLM ve Kerberos gibi kimlik doğrulama protokollerini kullanıyor. Linux hangi kimlik doğrulama protokollerini kullanıyor? Bunun dağıtıma bağlı olabileceğini (veya olmayabileceğini) biliyorum, ancak gerçekten emin değilim.

Bildiğim şey, Linux'un kimlik doğrulama modüllerini takmak veya çıkarmak için PAM kullandığıdır. Geçmişte yaptığım tek şey bu dosyayı OpenLDAP için yapılandırmaktı.

Şimdiden teşekkür ederim!

Herkese merhaba, Sadece merak ediyordum, çünkü Microsoft Windows NTLM ve Kerberos gibi kimlik doğrulama protokollerini kullanıyor. Linux hangi kimlik doğrulama protokollerini kullanıyor? Bunun dağıtıma bağlı olabileceğini (veya olmayabileceğini) biliyorum, ancak gerçekten emin değilim.

Bildiğim şey, Linux'un kimlik doğrulama modüllerini takmak veya çıkarmak için PAM kullandığıdır. Geçmişte yaptığım tek şey bu dosyayı OpenLDAP için yapılandırmaktı.

Şimdiden teşekkür ederim!
Merhaba, SSH protokolünü kullanan OpenSSL anahtar tabanlıdır. PAM kullanıcı adı ve şifreyi kullanan bir diğer kavramdır. LDAP ise AD benzeri bir kavramdır.

PAM, Linux sistemlerinde kimlik doğrulama için esnek bir çerçeve sağlar. Parolalar, belirteçler, akıllı kartlar ve biyometri gibi birçok kimlik doğrulama yöntemini destekler.

OpenSSH: Linux, güvenli uzaktan oturum açma ve dosya aktarımı için Güvenli Kabuk (SSH) protokolünü uygulayan OpenSSH kullanır. Parolalar, genel anahtar şifrelemesi ve diğer kimlik doğrulama yöntemleri sağlar.

Kerberos: Kerberos, Linux sistemlerinin merkezi kimlik doğrulama ve güvenli iletişim için kullanabileceği bir ağ kimlik doğrulama protokolüdür. Biletler yayınlayarak ve doğrulayarak istemciler ve sunucular arasında güvenli kimlik doğrulamayı etkinleştirir.

LDAP (Hafif Dizin Erişim Protokolü): LDAP, dizin bilgilerine erişmek ve bunları yönetmek için bir protokoldür. Linux sistemleri, kullanıcı hesap bilgilerini depolayan bir LDAP sunucusuna bağlanarak merkezi kullanıcı kimlik doğrulaması ve yetkilendirmesi için LDAP kullanabilir.

Samba: Samba, Linux/Unix ve Windows tabanlı sistemler arasında birlikte çalışabilirliği sağlayan açık kaynaklı bir yazılım paketidir. NTLM ve Active Directory gibi Windows kimlik doğrulama protokolleriyle entegre olarak Linux sistemleri için kimlik doğrulama hizmetleri sağlar.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları