Merhaba, bu iki sistem arasında kararsız kaldım ve (her zaman tüm yönlerini göremeyeceğiniz için) hangisinin daha uygun olacağı konusunda bazı önerilere ihtiyacım var. Google hizmetlerine ihtiyaç duymuyorum, bu yüzden fabrika işletim sistemi de gereksiz, ancak (Google hariç) temel özelliklerle ve gereksiz yazılımlar olmadan geliyor.
/e/OS:
Başka fikriniz var mı, unuttuğum bir şey var mı?
/e/OS:
- Piyasada /e/OS işletim sistemine sahip resmi bir sürüm ve hazır Fairphone'lar mevcut, bu nedenle daha istikrarlı olmasını bekliyorum.
- Kurulumdan sonra bootloader tekrar kilitlenebilir LOS'a göre daha güvenli.
- Google'ın tüm uygulamaları yerine, microG işletim sistemiyle birlikte geliyor; muhtemelen kapatabilirsiniz, ama dediğim gibi: Google'a hiç gerek yok, bankacılık uygulamasına, senkronizasyona gerek yok, alternatif bir uygulama mağazası yeterli.
- Yapılan derlemelerin ne kadar 'iyi' olduğunu değerlendiremem (bu, geliştiriciye bağlıdır); başka bir cihazda LOS ile iyi deneyimlerim oldu, ancak bu otomatik olarak genelleştirilemez.
- LineageOS şu anda Android 4'ün 23.2 sürümüne (Android 16) kadar olan sürümlerini desteklerken, /e/OS hala Android 15'te görünüyor. Bakımcı bu yaklaşımı sürdürdüğü takdirde, bunun daha uzun bir güncelleme aralığıyla sonuçlanacağını umuyorum.
- Varsayılan olarak Google Apps içermez.
Başka fikriniz var mı, unuttuğum bir şey var mı?