En İyi Linux Dağıtımı Hangisidir, Hangisini Kullanmalıyım?

Boreas28 

Moderatör
Yönetici
Yetki Sahibi
Bu, aldığımız en çok sorulan sorudur ve cevabı şudur. Hiçbir dağıtım diğerinden daha iyi değildir, bazıları Windows' dan yeni başlayanlar için biraz daha kolay olabilir, bazıları belirli bir görev için tasarlanmıştır ve birkaçı yalnızca deneyimli Linux kullanıcıları içindir.

EN İYİ DAĞITIM
Makinenizde en iyi çalışan, görünümünü ve hissini beğendiğiniz, günlük görevlerinizi yapmanıza izin veren dağıtımdır.
Farklı masaüstlerine sahip yaklaşık 6 farklı dağıtım indirmenizi ve bunları bir USB bellekten canlı olarak test etmenizi öneririz. Tam hızda bir deneyim elde edemezsiniz, ancak belirli bir dağıtımın görünümünü ve hissini beğenip beğenmediğinizi ve her şeyin çalışıp çalışmadığını wi-fi, kamera, dokunmatik yüzey vb. görebilirsiniz.

MAKİNENİZ
AMD64 veya Intel ile üretilmiş ve en az 4 GB RAM'i olan herhangi bir makine, seçtiğiniz herhangi bir Linux dağıtımını çalıştırabilir. Birçok dağıtım artık ARM uyumlu bir sürüm de sunuyor.

Yalnızca 2 GB RAM'iniz varsa, çalıştırabileceğiniz birçok hafif dağıtım vardır.
Makineniz 10 yıldan daha eski ve 64 bit CPU'ya sahipse, kişisel olarak orta veya hafif yapılardan birini kullanmanızı öneririm.
Benim veya başka bir üye için en iyisi, sizin için mutlaka en iyisi olmayabilir,

SADECE SİZ SEÇEBİLİRSİNİZ.

Ben En iyi Linux Dağıtımı Ubuntu, Kali, ve Mint olarak görüyorum. Diğer arkadaşlar ne şekilde bakar bilemiyorum.

Trend Konular