Son birkaç yıldır kendi dondurmamı yapıyorum ve artık neredeyse hiç satın almıyorum; satın aldığımda da çoğunlukla kendi mutfağımda yaptıklarım kadar iyi olmuyor! İşte temel vanilyalı dondurma tarifim:
2 su bardağı soğutulmuş krema
2 su bardağı soğutulmuş tam yağlı süt
⅔ su bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı vanilya özü (Dürüst olmak gerekirse, genellikle vanilyayı göz kararı ayarlıyorum!)
⅛ çay kaşığı deniz tuzu
1 veya 2 vanilya çubuğu
1 Sütü, şekeri, tuzu, vanilya özünü ve çubukları bir blenderda karıştırın ve iyice karıştığında kremayı ekleyin ve her şey karışana kadar karıştırmaya devam edin.
2 Karışımı dondurucuya uygun bir kaba dökün, üzerini kapatın ve ardından 40-50 dakika dondurucuya koyun.
3 Bu noktada donmaya başlamalı, ancak henüz dondurulmamalıdır. Karışımı bir kaşık veya el mikseri ile karıştırın ve ardından üzerini kapatarak dondurucuya geri koyun.
4 Karışımı her yarım saatte bir kontrol edin ve her seferinde kuvvetlice karıştırın. Karışım donana kadar yaklaşık 2-3 saat boyunca işlemi tekrarlayın. En sevdiğiniz soslarla servis edin.
Karışımı karıştırırken lavanta, bal, çikolata parçaları veya fesleğen veya zencefil gibi daha az yaygın şeyler gibi eğlenceli tatlar ekleyebilirsiniz. Deneyin ve eğlenin!