Gigabyte 9070 XT ses sorunları mevcut?

AlperBekir

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar merhaba, Gigabyte 9070 XT Gaming OC kurdum. Sesle ilgili bazı sorunları farkına vardım. Müzik veya başka sesler çaldığımda her zaman cızırtılı sesler duyuyorum. İster VLC veya başka bir medya oynatıcıyla MP3 vb. müzik dosyası olsun, ister YouTube izlerken, oyun oynamazken hemen hemen her türlü ses. Oyun oynamanın şu ana kadar etkilenmediği anlaşılıyor.

Kurulum esnasında hiçbir sorun yaşamayan bir Gigabyte Nvidia 2080 kartından geliyorum.

Bilgisayarımı bir Denon alıcısına ve ardından LG OLED TV'me bağlıyorum. Bilgisayarı doğrudan TV'ye bağladığımda sorun olmuyor. HDMI kablosunu doğrudan anakarta taktığımda sorun olmuyor. Windows 10 kullanıyorum. Tekrar ediyorum, alıcıyı kullanan bu yapılandırmada Nvidia 2080'i kullanırken hiçbir sorun olmadı.

Sorun kart ve alıcı gibi görünüyor. Bu bilinen ve yaygın bir sorun mu? Çevrimiçi olarak bununla ilgili pek bir şey bulmakta zorlanıyorum. Ses sürücüsü de yaklaşık bir yıldır güncellenmemiş gibi görünüyor.

Yakın zamanda bir forum sitesinin başlığında birinin 9070 ile ilgili cızırtılı ses sorununu anlattığını gördüm ancak hiçbir fikri yok. Bir alıcı kullanmaktan bahsetmemişler.

Herhangi birinin bir fikri veya herhangi bir önerisi varsa gerçekten çok sevinirim.

Merhaba @AlperBekir Windows'unuz güncel değil. 2021'den sonra piyasaya sürülen herhangi bir donanımınız varsa, %100 güncellenmiş Windows 11 24H2'yi kullanın. Biçimlendirin ve sıfırdan başlayın.

BIOS'u güncelleme fırsatını değerlendirin.

Yeni donanımınız ve eski bir işletim sisteminiz olduğunda garip hatalar meydana gelir. Uyumlu değillerdir.

TechForum.TR Trend