GTX 1063 ve R7 2700X ekran kartlı eski bir bilgisayar hakkında?

NoFeaR

Kayıtlı Kullanıcı

Yükseltme hakkında soru​

Bir soru sormak istiyordum. GTX 1063 ve R7 2700X ekran kartlı eski bir bilgisayarım var. Bir keresinde onu bir 4K televizyona bağlayıp, oyun kumandasıyla kanepede oturup 3 GB video belleğine sahip eski ekran kartımın 4K'da Stalker ZP'yi bile kaldıramayacağı açık, ancak yükselticiler var. Performans için FSR'yi (yükseltme 1080p'den olacak) veya ultra performans için (720p'den) açarsam mutlu olacağımı düşündüm. Ancak sonuç olarak, istenen parametrede yükselticileri açtığımda çok daha düşük FPS alıyorum. Örneğin, en son Horizon oyununu 1080p monitörde, düşük ayarda, doğal FHD'de yaklaşık 30 fps'de oynadım. Ultra performansa yükseltme yapan bir 4K TV'de ise yaklaşık 20 FPS alıyorum, ancak yükseltme normal HD'den geliyor. Aynı şey diğer oyunlarda da geçerli, aynı Cyberpunk'ta da durum benzer.

Peki, bir soru sormak istiyorum. Görüntüyü 720p'den 4K'ya ölçekleyen en yoğun görüntü yükselticisine sahip yerel FHD'de FPS, 4K'ya göre neden daha yüksek? Yani, gerçek çözünürlüğe rağmen, 4K'daki yükseltici yerele kıyasla daha fazla video belleği mi tüketiyor? Yoksa çalışmak için yerel FHD'ye göre daha fazla çip gücü mü gerektiriyor? Ya da başka ne olabilir?

Bu, yalnızca benzer sinyal çok zayıf olduğunda gereklidir; bir bilgisayardan çıkış durumunda, normal bir FHD vermek daha kolaydır ve ardından TV bunu 4K'ya uzatır. Örneğin, televizyonum 1080p veya 4K'daki çoğu modu da destekliyor.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları