İnternet bağlantınız geceleri hızlanıyor mu?

İnternet bağlantımın hızının gece olduğunda gündüze göre her zaman üç kat arttığını gözlemledim. Sizin bağlantı hızınız da geceleri daha mı yüksek oluyor? Geceleri artan tarama hızının sebebi nedir?
Sanırım bunun sebebi geceleri internet servis sağlayıcısına bağlı cihazların trafiğinde daha az sıkışıklık olması. Benimkinin de geceleri hızlandırılmış hızlara geçtiğini fark ediyorum. Bundan yararlanarak geceleri 50 GB'lık büyük dosyaları indiriyorum.

İnternet bağlantımın hızının gece olduğunda gündüze göre her zaman üç kat arttığını gözlemledim. Sizin bağlantı hızınız da geceleri daha mı yüksek oluyor? Geceleri artan tarama hızının sebebi nedir?
Evet, trafiğin yoğun olduğu saatlerde hız düşüyor, gündüzleri trafik yoğunluğu çok, geceleri az olduğu için geceleri pek iyileşmiyor ama hız farkı çok fazla olmuyor.

Benim de başıma geliyor. Özellikle gece yarısı ve sabahın erken saatlerinde. Genellikle çok büyük dosyaları indirmek için o zamana kadar beklerim, böylece daha az bekleme süresi elde ederim.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları