Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

İnternette gerçekten anonim nasıl olabilirim?

anilcagliyan

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, İnternette gerçekten anonim nasıl olabilirim? (Discord ve Telegram için OPSEC). Son zamanlarda operasyon güvenliği (OPSEC) ve veri koruma konularını araştırmaya başladım. Şu anda Windows 11 ve Mullvad VPN kullanıyorum, ancak özellikle Discord ve Telegram'da çok aktif olduğum için bunun gerçek anlamda anonimlik için yeterli olmadığını düşünüyorum.

Kendimi takip edilmekten, veri sızıntılarından ve yetkisiz erişimden olabildiğince iyi korumak istiyorum. Bu konuda uzmanlara sorularım şunlar:

İşletim sistemi: VPN ile Windows 11 yeterli mi, yoksa Linux'a (örneğin Tails veya Qubes) geçmeli miyim? İkisini aynı anda kullanmak mümkün mü (çift önyükleme veya sanal makine)?

Messenger: Discord ve Telegram uygulamaları ne kadar güvenli? Bu uygulamaların tüm sistemimi gözetlemesini engellemek için izole etmenin yolları var mı?

Donanım: Bilgisayarda VPN kullanmanın bir farkı var mı, eğer işletim sistemi (Windows) arka planda Microsoft'a veri göndermeye devam ediyorsa?

Ek araçlar: Maksimum gizlilik için olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Kurulumumu daha profesyonel hale getirmek için her türlü ipucuna minnettarım!

Windows 11, VPN ile bile, özellikle gizlilik için tasarlanmış bir Linux kurulumuyla aynı düzeyde koruma sağlamaz. Microsoft, gizlilik ayarlarını değiştirseniz bile, varsayılan olarak çok fazla telemetri verisi toplar. Windows'ta, VPN kullanırken bile verilerin Microsoft veya diğer taraflarla paylaşılma olasılığı her zaman vardır. Anonimlik ve gizlilik konusunda ciddiyseniz, Linux daha iyi bir seçimdir.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri