Kendi ev NAS sunucunuzu kurma?

adnantani

Kayıtlı Kullanıcı

Kendi ev NAS sunucunuzu kurma?​

Herkese merhaba!

Kendi dosya-dökümümü Linux'ta oluşturmayı düşündüm :), ancak tüm bu bileşenlerin bileşenlerini ve fiyatlarını incelerken şunu düşündüm: "Ev sunucumu kurmak için hangisi daha iyi?"

Intel mi, AMD mi?

Sanki aynı R5 5600g'yi alma ihtimalim var ve Intel'den çok daha iyi mi olacak? R7 2700'ü düşündüm, ancak fiyatı en iyilerle rekabet edebilir.
En ilginç olanı, şehrim İstanbul'da kullanılmış ikinci el bileşenlerin fiyatlarına bakarsanız, çok daha yüksek olmasıdır.

Genel olarak, nasıl bir öneride bulunabilirsiniz?

NAS sunucunuzu kurma?

Öncelikle ne istediğinize karar vermelisiniz. Ben elimdekilerle kendi torrentlerimi oluşturdum. Ve sadece ihtiyaç duyduğumda açıp elektrik tasarrufu sağlıyorum. Hazır çözümler, kompaktlıkları ve düşük tüketimleri nedeniyle iyidir ve benim iki sistem ünitem gibi değillerdir.

Platformda ağır bir şey çalıştırmanız gerekmiyorsa, Celeron/Pentium Gold, plex/file dump için fazlasıyla yeterli. Jonsbo kasaları NAS için tam uygun (kendime bir Fractal Design Node 304 almayı başardım). Ayrıca, düşük güç seçenekleri biraz güç tüketiyor ve NAS, aylarca kapanmadan çalışmaya devam ediyor.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları