Logitech G502 HERO kablolu fare çalışmıyor?

solechem

Kayıtlı Kullanıcı

Techforum.tr forumunun tüm katılımcılarına selamlar.​

Logitech G502 HERO kablolu faremin işlevselliğini geri yüklemek için yardıma ihtiyacım var. Fare bugün çalışmayı durdurdu, imleç hareket etmiyor, logo ışığı yanmıyor ve tepki vermiyor. Fareyi geçen yıl Şubat ayının sonunda satın aldım ve nadiren kullandım. Bilgisayarın arka panelindeki herhangi bir USB portuna bağlandığında anakart yanıt vermiyor. Kasanın USB portlarına bağlandığında ise cihaz 43 hata kodunu gösteriyor. Tüm USB portları test edildi ve diğer cihazlara normal şekilde bağlanıyor.

Şu an itibariyle aşağıdaki başarısız girişimlerde bulundum:
1) Tüm sürücüleri (bildiğim kadarıyla) güncelledim.
2) Logitech G HUB uygulamasının en son sürümünü kaldırıp yeniden yükledim "Logitech cihazınızı bağlayın" diyor.
2) Aygıt yöneticisinden tüm aygıtları kaldırdım ve fareyi yeniden bağladım.
3) Ayarlarda bulunan "Windows Güncellemesiyle ilgili sorunları giderme" kurtarma araçlarını kullanarak Windows'u yeniden yükledim.
4) Fareyi USB Type-A 3.0/USB Type-C adaptörüyle bağlamayı denedim.
5) Fare kablosunu kontrol ettim, hasar yok.
6) UEFI'ye girmeyi denedim fare bağlanmıyor.
7) Fare bağlıyken optik sensöre bakarsanız, ışık yanar ve elinizi/parmağınızı hareket ettirdiğinizde, normal çalışma sırasında olduğu gibi (yani fareye güç verildiğinde) ışık miktarı artar.
Mevcut çalışma sistemi yapılandırması aşağıdaki gibidir:
İşletim sistemi: Windows 11 Home, sürüm 25H2.
Anakart: MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI (MS-7E51)
BIOS sürümü: MSI Center'a göre en son sürüm olan 1.A70.
Çipset: AMD X870/B850 (Promontory PROM21L.6)
AMD yonga seti sürücüsü: MSI Center'a göre en son sürüm

Selamlar, topluluğumuza hoş geldiniz.

Yaptığınız detaylı testler ve özellikle Hata Kodu 43 ile farenin UEFI (BIOS) ekranında bile çalışmaması, sorunun yazılımsal değil donanımsal olduğunu gösteriyor. Işığın yanıp sönmesi güç geldiğini ancak veri iletiminde (Data+ / Data- hatları) bir kopukluk veya kontrolcü arızası olduğunu kanıtlıyor.

Şu adımları izlemenizi öneririm:

1. Farklı bir bilgisayarda deneyin: Eğer başka bir bilgisayarda da çalışmıyorsa fare kesinlikle arızalıdır.
2. Garanti Süreci: Fareyi geçen yıl Şubat ayında aldıysanız 2 yıllık garanti süreniz hâlâ devam ediyor demektir. Faturanızla birlikte yetkili servis (genelde Penta veya Index) ile iletişime geçmenizi öneririm.
3. Logitech Destek: Logitech'in kendi sitesinden bir destek talebi açın, bazen doğrudan değişim yapabiliyorlar.

Donanımsal bir arıza gibi göründüğü için Windows üzerinden yapılacak daha fazla işlem maalesef sonuç vermeyecektir. Geçmiş olsun!

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları