Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

MacBook üzerine su döktüm, ne yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Oğurcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O

Oğurcan

Misafir
Arkadaşlar iyi günler ama benim için kötü bir gün. MacBook Pro'mdaki M1 çipine su döktüm. Şimdi ne yapmalıyım? Yüzeyi kuruladım ve çadır şeklinde destekledim. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. İnternette araştırdım perince yatırın vb. öneriler var ama bir kova pirince yatırırsam annem beni mahfeder. en hızlı ve doğal başka yöntem var mı?

Eğer hala açıksa: hemen tamamen kapatın. Şarj kablosu, USB-C aksesuarları, hub, harici cihazlar dahil her şeyi hemen fişten çekin. Hiçbir koşulda şarj etmeyin ve her şeyin hala çalışıp çalışmadığını "hızlıca test" bile etmeyin. Apple da tam olarak bunu öneriyor. hemen kapatın, tüm güç kaynaklarından ayırın ve her şey tamamen kuruyana kadar tekrar bağlamayın.

Çadır şekli kötü bir fikir değildir. Şimdi onu kuru ve hava sirkülasyonu olan bir odaya, tercihen kuru bir bezin üzerine koyun ve öylece bırakın. Pirinç, saç kurutma makinesi, ısıtıcı, basınçlı hava kullanmayın ve bağlantı noktalarına hiçbir şey sokmayın. Apple, tam olarak bu tür kendin yap projelerinden kesinlikle kaçınmanızı tavsiye ediyor.

Dürüst olmak gerekirse: Klavyeye/dahili bileşenlere su girerse, "bekleyip görmek" risklidir çünkü sıvı daha sonra korozyona neden olabilir. Bu nedenle Apple, cihaza sıvı girmesi durumunda en kısa sürede bir Apple Mağazasına veya yetkili servis sağlayıcısına gitmenizi tavsiye eder.

Pratik anlamda bu şu demektir, bugün kullanmayın, en az 24 saat boyunca dokunmayın veya fişe takmayın ve eğer üzerine çok su geldiyse veya klavye izleme dörtgeni hasar gördüyse, kendiniz tamir etmeye çalışmak yerine doğrudan bir servis merkezine götürmeniz en iyisidir. Apple'a göre, su hasarı genellikle garanti kapsamında değildir, bu nedenle "hala çalışıyor" durumu yarın "anakart arızalı" durumuna dönüşmeden önce hızlıca kontrol ettirin.

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri