Politika değişikliklerine rağmen, Sicil hilesi yine de işe yarayabilir.
Microsoft, Windows 11 hakkındaki çevrimiçi destek makalelerini düzenli olarak değiştiriyor. İşletim sistemini yükleme yolları yakın zamanda revize edildi ve artık desteklenmeyen, eski makinelere en son Windows sürümünü yüklemek için resmi bir çözüm yolu yok.
Windows 11 2021'de piyasaya sürüldüğünde, Microsoft katı donanım gereksinimlerini karşılamayan cihazlara işletim sistemini yüklemek için resmi bir yöntem sağladı. Ancak, piyasaya sürülmesinden dört yıl sonra, Microsoft ve OEM ortakları müşterilerin eski makinelerini geri dönüştürmek yerine daha yeni bilgisayarlar satın almasını çok istiyor.
Microsoft yakın zamanda Windows 11 için kurulum yöntemlerini ayrıntılarıyla açıklayan resmi destek makalesini güncelledi. Gözden geçirilen sayfa artık donanım kontrollerini atlatmak ve desteklenmeyen bilgisayarlara işletim sistemini kurmak için herhangi bir geçici çözüm içermiyor. Ancak, ilgilenen kullanıcılar yine de Wayback Machine tarafından Internet Archive'ın sunucularına kaydedilen sayfanın anlık görüntüsüne bakarak Kayıt Defteri tabanlı hileler hakkında bilgi edinebilir ve göz atabilir.
Microsoft, birçok kullanıcı için sorunlu olduğu kanıtlanan bir güncelleme olan Windows 11 24H2'yi yayınladıktan kısa bir süre sonra bu değişikliği yapmış gibi görünüyor, hem yeni hem de eski donanımlarda şirket o zamandan beri Windows 11'in sistem gereksinimlerinin kalıcı olduğunu yeniden teyit etti ve gelecekteki Windows güvenliğini sağlamada güvenilir platform modülü' nün TPM ve daha yeni CPU'ların rolünü vurguladı.
Windows 11 kurulumu sırasında donanım kontrollerini atlamak yaygın bir uygulama haline geldi. Rufus , Ventoy ve sayısız diğer programlar gibi üçüncü taraf yardımcı programları, donanım gereksinimlerinin sorun teşkil etmemesi gereken modern sistemlerde bile işletim sistemi dağıtımını hızlandırabilir. Ek olarak, kurumsal organizasyonlar muhtemelen bu yöntemleri çeşitli donanım filolarında yaygın olarak kullanıyordur. Analistler ve teknoloji uzmanları, Windows 10 yükseltme döngüsünden önemli bir pazar ivmesi bekliyor. Microsoft'un Windows 11 benimsemesi için yaptığı baskıya rağmen, Windows 10 hala aktif Windows PC'lerin çoğunluğunu destekliyor ve bu da daha yeni işletim sistemine geçişin şirketin muhtemelen umduğundan daha yavaş olduğunu gösteriyor.