Mirror's Edge Catalyst, Kötü Bir Oyun mu?

cerkol01

Kayıtlı Kullanıcı
Mirror's Edge Catalyst  Kötü Bir Oyun mu.webp

Mirror's Edge Catalyst, DICE tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından 2016 yılında Windows, MacOS, Xbox One ve PlayStation 4 için yayınlanan, platform öğeleri içeren bir aksiyon-macera video oyunudur. Catalyst, 2008'deki orijinal Mirror's Edge'in yeniden başlatılmış bir versiyonudur. Halk tarafından çok sevilen selefinin aksine, bu sürüm, tabiri caizse, hayran topluluğu tarafından yerden yere vuruldu. Ancak, dürüst olmak gerekirse, bazıları oyunu beğendi ve hatta bazıları onu Mirror's Edge'in en iyi versiyonu olarak görüyor. Ben ise daha önce Catalyst'i hiç oynamamıştım ve hakkında hiçbir fikrim yoktu.

Şimdi oyunu tamamladığıma göre, puanlamanın adil olup olmadığını veya Catalyst'in hak ettiğinden çok daha düşük bir puan alıp almadığını değerlendirmek istiyorum. Konuya girmeden önce, bu incelemede orijinal Mirror's Edge oyunundan sık sık bahsedeceğim, bu yüzden eğer oyunu oynamadıysanız veya önceki incelememi okumadıysanız, bunu yapmanızda fayda var.

Öncelikle, kısaca olay örgüsünü özetleyeyim. Detaylara girmeyeceğim, sadece ana olay noktalarını özetleyeceğim ve yerel karakterler hakkında birkaç kelime söyleyeceğim. Oyun, ana karakter Faith Connors'ın hapisten çıkmasıyla başlıyor.

1767716761227.webp

Tamam, durun bir dakika. Oraya nasıl geldi? Bunu öğrenmek için Mirror's Edge çizgi romanını okumanız gerekiyor.

Ama buna kimin ihtiyacı var? Böylece Faith hapisten çıkar ve arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelir. Aralarında Faith'in ailesinin eski bir arkadaşı olan Noah da vardır; Noah onu kurtarmış, büyütmüş ve neredeyse en yakın sırdaşı, akıl hocası ve koordinatörüdür.

mirrors-edge-catalyst.webp

Ayrıca, hikayenin yaklaşık ortalarından itibaren, üsse baskın yapıldığında, ölü olarak kabul edilecek. Ardından Faith, onun ölmediğini, yerel gizli yeraltı hapishanesinde hapsedildiğini öğrenir. Baş düşman Gabriel Krueger'e karşı intikam alma motivasyonu ne olacak? Kurgu böyle devam ediyor, evet arkadaşlar sizce oyun nasıl?

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları