Monitörlerin karşılaştırılması, belki birileri bu yeni çıkan monitörleri kullanıyordur?

YErdogan

Kayıtlı Kullanıcı
1) MSI MAG 274UPDF E16M, 4k 160Hz ile FHD 320Hz moduna hızlı geçiş imkanı. HDR özellikli Rapid IPS MiniLed. 4k'dan 1080p'ye geçersem oyunlar doğal 1080p'den daha mı kötü olur? Yani tamamen saçmalık mı? Böyle bir monitöre sahip olan ve bu konuda deneyimi olan var mı?

Artıları: 4k, görüntü kalitesi.
Eksileri: Yeni oyunlarda 5070ti'de dlss ve framegen ile 100fps'den az. Genelde 4K çözünürlükte, konsollardaki gibi 60 fps'de oynayıp, bir buçuk sene sonra 60 değil 40-45 fps olma ihtimaliyle tir tir titremeniz gerekecek. Çünkü oyunlar optimize edilmeden piyasaya sürülüyor ve yeni framegen x4 artık geliştiriciler için bir tür serbest yetki niteliğinde. Bundan sonra bizi neyin beklediğini hayal etmek korkutucu. FHD'de nasıl olur bilemiyorum. IPS Miniled'de normal FHD monitörlere baktım görüntü zenginliği nedeniyle iyi görünüyor ve düşük detaylar göze çok çarpmıyor. Ama burada, tamsayı ölçeklemeyle ilgili olarak, hiç net değil herhangi bir inceleme görmedim.

2) MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 gerçek 2k 240Hz çözünürlük, OLED HDR (tamsayı ölçekleme yoluyla 1080p'ye geçme yeteneği olmadan).

Artıları: OLED. Ancak OLED ile MiniLed'li iyi bir IPS arasındaki farkın ne kadar büyük olduğu henüz bilinmiyor. Evet, YouTube'daki OLED incelemelerinde renkler ve siyahlar biraz daha kontrastlı, ancak yine de bu fazla ödeme anlamına geliyor. Evde miniled qled televizyon var, renkleri prensip olarak iyi. (Gerçek hayatta bakma imkanım yok, yaşadığım şehirde, DNO'larda sadece kapalı monitörler üst raflarda yer alıyor ve bunlar da çoğunlukla VA matrix geniş veya fullhd IPS ile sunuluyor. Bunları nasıl satıyorlar bilmiyorum). 2K çözünürlüğün en büyük avantajı normal oynanabilir fps, dlss ve framegen ile bu adeta bir roket.

Eksileri: OLED olduğu için yanabilir. 5 yıl dayanacak bir monitör istiyorum. Şu an VA matrix'in üzerinde oturuyorum, VA ve TN dışında başka monitör koklamadım. Daha önce 34 VA geniş ekran istiyordum ama ilk başta herkes bunun çöp olduğunu söyledi, sonra YouTube'da MSI mag IPS resminin miniLED ile olan parlaklığını ve zenginliğini gördüm ve aydınlandım. Ben de hangisini seçeceğimi merak ediyorum. İlk seçenek 50-60 fps'de oturup sabretmek ama 4k'da 1 buçuk sene sonra tekrar 150k+ fiyatındaki bir ekran kartıyla pis pis oynamak pek de iyi bir ihtimal değil.

İkinci seçenek ise 2k, fps önümüzdeki birkaç yıl boyunca normal olacak, kart nispeten uzun bir süre dayanacak, görüntü kalitesi de çok kötü değil, hatta çeşitlilik olsun diye bir gamepad ile 4k TV'de oynayabilirsiniz. Ama ancak bir buçuk yıllık aktif kullanımdan sonra yanabilir..

Ne seçeceğimi bile bilmiyorum.

Peki Redmi'ye de baktım, orada da bir tane var ama kırmızıya dönüyor. Titan ordusu miniled 27'ye de bok denir.

Bu konuda herhangi bir fikri olan var mı?

2k 27 oled monitör aldım. 4k 27 ips ve 4k 24 inç ips'den sonra. Pikselleşmeyi hiç sevmiyorum. Ayrıca fontlar standart dışı piksel yapısı nedeniyle ürkütücü görünüyor. 4k 27 OLED'ler çok daha hoş görünüyor. Standart dışı piksel yapısı çok daha az fark ediliyor.

TechFoumTR Blog Yazıları