MSI MPG B550 GAMING PLUS anakart ile hangi Wi-Fi adaptörü uyumludur?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

dogukandal

Kayıtlı Kullanıcı
Selam arkadaşlar, 500 Mbps veya 1 Gbps hızında bir internet paketine bağlanmak istiyorum. Her zaman 100 Mbps kablolu internet kullandım, ancak yakında taşınmayı planlıyorum, bu yüzden kablosuz bağlantıya geçeceğim. Ayrıca, uygun fiyatlı bir yönlendirici (router) bilen varsa, tavsiye almaktan da memnuniyet duyarım.

Selam! MSI MPG B550 Gaming Plus anakartında yerleşik Wi-Fi bulunmadığı için en iyi performansı PCIe adaptörler ile alırsın.

Wi-Fi Adaptör Tavsiyesi:
TP-Link Archer TX50E veya TX3000E: Wi-Fi 6 desteğiyle 1 Gbps internetin hakkını verir. Anakartındaki boş bir PCIe x1 yuvasına takabilirsin.
USB istersen: TP-Link Archer TX20U Plus (Wi-Fi 6) işini görecektir ancak PCIe kadar stabil olmayabilir.

Uygun Fiyatlı F/P Router:
Mercusys MR80X:Wi-Fi 6 destekli, oldukça uygun fiyatlı ve yüksek hızlar için performanslıdır.
TP-Link Archer AX12: Giriş seviyesi Wi-Fi 6 için en güvenilir modellerden biridir.

1 Gbps hız için hem adaptörün hem de router'ın mutlaka Wi-Fi 6 (802.11ax) destekli olmasına dikkat etmeni öneririm. Şimdiden hayırlı olsun!

Örneğin, şu model, ama taşınmadan bir hafta önce bilgisayarınızı nereye koyacağınızı belirleyip kabloyu oraya çekmek daha iyi olur.

Antenli ve Wi-Fi 6 özellikli herhangi bir Realtek modemini kullanabilirsiniz. Örneğin Comfast CF-975AX gibi.

İnternet bağlantımın sorunsuz çalışması için adaptör aramaktan bıkan biri olarak, kablolu bağlantıya mecbur kaldım. Intel M2 AX200 adaptör kullanıyorum ama berbat. Hızı iyi, ancak her birkaç saatte bir (her zaman olduğu gibi en uygunsuz anlarda) sinyal kaybediyor.

TechFoumTR Blog Yazıları