MSI X670E Carbon + 9070 XT PCIe Şerit Sorunu?

galasahne

Kayıtlı Kullanıcı
Dün, kardeşim Apple'a geçtiği için bana Sapphire Nitro+ 9070 XT hediye etti. Bugün taktım ve kontrol etmek için GPU-Z'yi çalıştırdım.

Araç, grafik kartının yalnızca 16 x 2.0 hızında PCIe yuvası 1'e bağlı olduğunu gösteriyor. Bu sadece bir görüntüleme hatası değil; 3DMark ile bant genişliği testi yaptım ve 6,6 GB/s bant genişliği elde ettim.

BIOS'taki "PCI_E1 Şerit Yapılandırması" ayarını birkaç kez Otomatik'ten 8x8'e değiştirdim, bilgisayarı yeniden başlattım ve ardından 8 x 5.0 elde ettim.

Sonra tekrar BIOS'a girdim ve "PCI_E1 Şerit Yapılandırması"nı tekrar otomatik ayarladım ve 16 x 4.0 elde ettim.

Aynı işlemi tekrarladım, tekrar 8x8'e ayarladım ve tekrar 8 x 5.0 elde ettim. Tekrar otomatiğe geçtim, bilgisayarı yeniden başlattım ve kısa bir süre için GPU-Z olması gerektiği gibi 16 x 5.0 gösterdi.

Bilgisayarı tekrar yeniden başlattım ve yine 16 x 4.0 bağlantı gösterdi. Bilgisayarı tekrar açtığımda ise yine sadece 16 x 2.0 bağlantı vardı. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra ise 16 x 5.0 bağlantı tekrar ortaya çıktı.

Bu bir donanım arızası olabilir mi?

Sistem özellikleri.
  • İşlemci (CPU): 9950 X3D
  • ram: G.Skill Flare X5 6000 CL30
  • Anakart: MSI X670E Carbon Wifi. BIOS güncel.
  • Güç kaynağı: MSI 1300 Watt
  • Kasa: Antec Flux Pro Noctua
  • ekran kartı: Sapphire Nitro+ 9070 XT
  • HDD / SSD: M1 ve M2 yuvalarına takılı 2 adet M.2 SSD 4.0.

ek1.webp
ek2.gif

Peki sağdaki soru işaretine tıklayıp render testini başlattığınızda ne oluyor?

Bant genişliği testi de GPU'nuzu tam olarak kullanıyor mu? GPU kıyaslama testi kullanarak performansı karşılaştırdınız mı? (Orta derecede zorlayıcı) bir oyun başlattığınızda ayarlar aynı kalıyor mu?

Yük olmadığında grafik kartlarının düşük performansa geçmesi yeni bir şey değil.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri