Next Sosyal: Gerçekten Türkiye'de geliştirilen yerli sosyal ağ mı?

F.T.H

techforum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
TEKNOFEST girişimcileri tarafından geliştirilen ve özellikle Selçuk Bayraktar'ın destekleriyle öne çıkan bir proje. Platform, yerli ve milli bir sosyal medya deneyimi sunmayı amaçlıyor. ( İnanmıyorum. Neden mi? Api lerini inceleyin tüm sistem farklı sosyal ağ apilerini çekiyor.... :D )

Ancak, teknik altyapısı incelendiğinde Mastodon adlı açık kaynaklı bir yazılım üzerine kurulu olduğu görülüyor. ( Hani şöyle düşünün Wix.com a girin kendi sitenizi oluşturun gibi, yani adamlar 1 gram kod yazmadan yerli sosyal ağ açtık diyorlar ulan codecanyon dan özel script alın düzenleyin daha hesaplı) Bu durum, bazı eleştirilere yol açsa da, platformun geliştirme ekibi ve vizyonu tamamen Türkiye merkezli.

Özetle, Next Sosyal Türkiye'de doğmuş, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve yönetilen bir girişim.(Yerseniz arkadaşlar).

Herhalde Selçuk Bayraktar kendini Türkiye'nin Elon Musk'ı filan sanıyor. Bu tam bir fiyaskodur benim için. Kendi sosyal ağımızı mı kurmak istiyoruz önce kendi server alt yapını kur Selçuk Bayraktar tamamen Next Sosyal'e ait bak Silikon Vadisini örnek vereyim sana, Sonra oturup bilgisayar başına sistem güvenliğini alıp kod yazmaya başla, bunlar cahilleri kandırır ancak.

1754589150979.webp

NextSosyal'in kaynak kodlarına buradan ulaşabilirsiniz çok basittir.

Son düzenleme:
Hadisinler, kimi kandırıyorlar sistemin alt yapısı tamamen Avrupa odaklı arkadaşlar, yerli ve milli dediğimiz her şey Avrupa'nın.

Neden bunlar o zaman çocuklarını Türkiye'de ki İmam hatip liselerinde okutmuyor da Avrupa ya gönderiyor okutuyor? Neden peki TOG üretip te Mercedes e biniyorlar. Hepsi Bu Ülke'yi bitirmek istiyor aslında. Bir Savaş çıksa bunların yaptığı o Kızıl Elmalar vb. İnsansız hava araçları bizi vurur önce kendi kendimizi yok ederiz.

Beni sopalayacaksınız biliyorum ama bu çok mantıklı bir hamle. Sıfırdan yazsalar bile, doğru düzgün bir sistemi yapmak çok zaman kaybettirir. Mastodon kullanmaları çok iyi olmuş, merkeziyetsiz sistemleri daha çok severim, ben.

TechFoumTR Blog Yazıları