Nvidia uygulamasında yüksek gecikme süresi
Lütfen bana söyleyin, Nvidia arayüzündeki bu Gecikme parametresini en azından 20-30'a düşürmek mümkün mü? 40'tan itibaren görüntü çok jölemsi oluyor. Reflex "ultra"da, dikey senkronizasyon kapalı, açıkken gecikme sadece artıyor. Oyunlarda grafikleri en aza indirmek veya FPS'yi zorla sınırlamak, parametrenin 35'in altına düşmesini hiç değiştirmiyor. FG (Kare Oluşturma) gibi bir seçeneği bile etkinleştirmiyorum, aksi takdirde gerçekçi olmayan 110-120 alıyorum. DLSS olmadan DLAA 1440p'de, FPS 60-80 olmasına rağmen Gecikme değeri yalnızca artıyor. Varsayılan olarak bulanıklaştırmayı kapatıyorum. Bu, en son Alane Wake 2, Silent Hill 2, RDR 2, Robocop, Mafia The Old Country gibi birçok oyunda var. Ancak parametrenin 0-10 olduğu oyunlar da var, örneğin Atomic Heart, orada oynamak basitçe bir zevk. Desen basit çözünürlük ne kadar yüksekse, gecikme de o kadar yüksek olur. Ancak bir şeyi anlayamıyorum. DLAA 1440p ile 60-80 FPS alıyorum, yani ekran kartı başa çıkıyor, ancak gecikme artıyor ve oynamak rahatsız edici hale geliyor. Çözünürlüğün düşmesi (görüntü kötüleşmesi) ve gecikmenin azalması için DLSS'yi "denge" modunda bilinçli olarak açmak gerekir.Monitör 1440p frekans 180
MSI MAG B760M MORTAR WIFI II
Intel 12600kf
MSI 4070 Super
64 GB RAM (2x32 GB)
Neler yapıldı. Temiz bir işletim sistemi (11 Pro) kurulumu, sürücülerin güncellenmesi, önceki sürücülerin yüklenmesi, işletim sisteminin en son sürücü sürümleriyle yeniden yüklenmesi, BIOS sürümünün güncellenmesi, tüm çevre birimlerinin \ USB \ Bluetooth cihazlarının devre dışı bırakılması, ekran bağlantı noktası kablosunun değiştirilmesi, ekran kartındaki konektörün başka bir konektörle değiştirilmesi. Güç ayarlarında, yüksek performans modu, USB otomatik kapanma, sabit disk, uyku \ hazırda bekletme modları devre dışı bırakıldı, min \ maks işlemci durumu %100
Herhangi bir yararlı bilgi için memnuniyet duyarım.