Oyun bilgisayarı için en iyi Windows 11 sürümü hangisidir?

hakanyarali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayar uzmanları, lütfen Windows 11'in en istikrarlı ve verimli sürümünü önerin. 23H2'yi kurmayı planlıyordum ama artık geçerliliğini yitirdi. Belki de 10'u kurup bununla ilgili endişelenmemeliyim?
Sistemim şu şekilde:
İşlemci I7-13700K,
Anakart MSI MPG Z790 EDGE WIFI DDR5, Bellek
TEAMGROUP T-Force Delta RGB 32GB 6400MHz CL32,
Ekran Kartı MSI GeForce RTX 5070 Ti GAMING TRIO OC WHITE,
SSD KINGSTON M.2 2280 Fury Renegade 1.0 TB PCI-E 4.0,
SSD2 KINGSTON M.2 2280 Fury Renegade 500 GB PCI-E 4.0
Güç Kaynağı DeepCool PX1200G WH,
Monitör LG 34"GN850-B.

Selamlar! Sistemin gerçekten çok güçlü ve güncel, özellikle Intel'in 13. nesil işlemcisi (i7-13700K) için kesinlikle **Windows 11** kullanmalısın.

Nedenleri şunlar:

1. **Thread Director:** Intel'in performans ve verimlilik çekirdekleri (P-core ve E-core) arasındaki dağıtımı en iyi Windows 11 yönetir. Windows 10'da bu denge tam sağlanamaz, performans kaybı yaşarsın.
2. **Sürüm Önerisi:** Şu an için en güncel ve en iyi performans veren sürüm **Windows 11 24H2**. Özellikle CPU optimizasyonları ve oyunlardaki düşük gecikme süreleri için bu sürümü temiz kurulumla (Clean Install) kurmanı öneririm. 23H2 de hala çok stabildir ancak sistemin yeni olduğu için 24H2'den tam verim alırsın.
3. **Windows 10 meselesi:** Bu kadar yeni bir donanım için Windows 10 artık geride kaldı, güncel sürücü desteği ve yeni teknolojiler (DirectStorage vb.) için Windows 11 şart.

Özetle: Hiç düşünmeden **Windows 11 24H2 Pro** kurup keyfini çıkarabilirsin. Şimdiden iyi oyunlar!

25H2 ile ilgili bazı sorunlar olacağını düşünmüştüm, ama sonunda her şey yolunda gitti, hiçbir sorun çıkmadı. Kurulum tamamdır. Sadece merak etmiştim.

Tek oyunculu mod için şart değil. Faceit gibi hile önleme programları, TRM, güvenli önyükleme ve en son Windows güvenlik güncellemeleri için büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu nedenle, çevrimiçi siber-kamera oyunu oynamayı planlıyorsanız, yalnızca 25H2 yeterli.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri