Oyun Fareleri Neden Bu Kadar Pahalı?

hakanyarali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayar cihazları dünyasının sözde "uzmanlarına" sorulacak bir soru! Aslında, benim de çok ucuz olmayan birkaç farem vardı ve sonunda mağazaya iade ettim, çünkü fiyatlarına göre tamamen işe yaramazlardı (wlmouse beast x max, razer viper v3 pro, mchose ax5 v2 ). İlkinin sağ ve sol fare düğmesi sert bir şekilde gıcırdıyordu ve sensör tüm oyunlardaki 8 kHz'de çılgınca kopuyordu (dürüst olmak gerekirse 8 kHz sadece bir pazarlama yöntemi, ancak böylesine yüksek fiyatlı bir fare için böyle bir şey kesinlikle kabul edilemez). İkincisinin kasası gıcırdıyordu (şaşırtıcı bir şekilde, ancak YouTube'daki her incelemede fare düzeneği adeta övülüyordu) ve ayrıca sağ fare düğmesinde bir tür kum efekti vardı ki bu, bir faredeki bir anahtar için oldukça garipti. Üçüncüsü ise sağ fare düğmesine sol fare düğmesinden çok daha sıkı basıyordu, ancak fareyi genel olarak beğendim.

Peki, asıl soru. Üreticiler neden bu kadar yüksek meblağlar istiyor?

Oyun dışı farelerden veya uygun fiyatlı oyun farelerinden neredeyse hiç farkı yok; sadece markaya para ödüyorsunuz. Belki de siber sporcuların yalnızca en iyi %1'i farkı hissedecektir.

Ucuz ve kaliteli bir fare arıyorsanız, aynı donanım ve plastikle Razer'ı Hongsun Chai ile değiştirin, fiyat yarı yarıya düşer. Ama evet, normal bir farenin birkaç bin TL'ye mal olması beni hâlâ sinirlendiriyor. Ayrıca uzaydan kurbağaları vurmak için bir nano sensörü olmalı, 2-3 bin dpi ve bozulmaması benim için yeterli.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları