PlayStation 5 Pro'yu Sony'nin resmi standına dikey olarak yerleştirmek?

polatdoruk

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında, öncelikle asıl soru şu: PlayStation 5 Pro'yu Sony'nin resmi olarak piyasaya sürdüğü standa dikey olarak yerleştirmek ne kadar güvenli? Hemen bir rezervasyon yapayım, zayıf ısı değişimi nedeniyle aşırı ısınma ve konsolun bu nedenle arızalanması ihtimaliyle ilgileniyorum, kedinin düşürmesi yüzünden değil. Bu sorunun cevabını bulursak, konuyu da sulandırabiliriz, bir standa gerçekten ihtiyaç var mı yoksa "dik üstü" mü koyabiliriz. Disk sürücüsünden kaynaklanan titreşim sorunu da şimdilik ilgi çekici değil.

PlayStation 5 Pro ve dikey kurulum.webp

Sorunun nereden geldiğini açıklayayım. PS5 Pro'yu satın alıp stand olmadığını görünce "tam olarak nerede?" diye Google'da aramaya başladım ve konsolun bu versiyonunun yatay kullanım için tasarlandığı iddia edilen bir konuya rastladım. Çünkü "kalın" tasarımın aksine, sıcak hava aşağı doğru üfleniyor ve resmi bir standa saç maşası takmak bile ısı alışverişini bozup cihazı mahvediyor. Konuyla ilgili kanıt aramaya çalıştım: "PlayStation 5 Pro'da hava girişi nereden geliyor ve dışarı üfleme nereye gidiyor?" Konsolun içindeki ısı dağılımı ve hava alışverişi nasıl organize ediliyor.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları