Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar selamlar, kısa ve net bir soru sormak isterim bunu çok merak ediyorum. QD-OLED 2K mı yoksa Mini-led 4K mı daha iyi? Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi yazarsanız beni mutlu edersiniz.
Daha iyi miniLED 4K. 2K 27" kabul edilebilir piksel yoğunluğu, 27" 4K ideal piksel yoğunluğu. Karşılaştırma yaparak anlayabilirsiniz (kişisel deneyim). Bazı oyunlarda 27" ekranda 2K çok kötü görünür. Bazı oyunlarda ise 27" 4K çok iyi görünür, ama asla kötü görünmez. 4K'yı "güçlendirmek" için üst düzey bir ekran kartına (4070 Ti Super'dan düşük olmayan) ihtiyacınız olacak ve grafikler kusursuz olacak. OLED'in parlaklık seviyesi çok sınırlı olduğundan MiniLED daha etkileyici bir HDR sunacak.
MiniLED'in iyi bir kontrastı var, arka ışık bölgelerinden gelen haleler şahsen beni rahatsız etmiyor. Benim bir Titan Army P275MV'm var, kardeşimin bir P275MR+'ı var. MiniLED'in kötü bir arka ışık algoritması olabilir ve bu da tüm bu teknolojiyi mahvedebilir. MSI hakkında hiçbir şey bilmiyorum. OLED, VRR (G-Sync, Freesync) çalışırken titriyor. 2019'dan beri akıllı telefonlarda OLED kullanma deneyimim var. Özel bir şey fark etmedim.
Teoride 4K daha çekici görünmeli ama pratikte 27'de pek bir fark göremedim. MiniLED, OLED gibi yanmıyor ve özellikleri normal. QD-OLED genellikle parlama yapan bir tür teknoloji ürünüdür. Bilmiyorum. Teoride MiniLED'i tercih ederim ama kafayı sıyırıp QD-OLED'in beta testini de yapabilirim.