Resident Evil serisini bu kadar harika yapan şey ne?

gazikemal

Kayıtlı Kullanıcı
İlk oyunu çocukken oynamıştım, çok eğlenceliydi. Çocukluk, PlayStation ve zombi teması bir araya gelmişti. Şu anda RE2 ile başlayarak yeniden yapımları izliyorum ve dünyanın en uzun soluklu ve en karlı oyun serilerinden biri olmasının nedenini anlamaya çalışıyorum. Siz bu oyunda neyi seviyorsunuz? Belki de gözden kaçırdığım harika bir şey vardır. Konusu mu? Aksiyon mu? Atmosferi mi (bu bana Gorky-17'yi hatırlatıyor; yine söylüyorum, çocukken çok sevmiştim). Sinematografisi mi? Dizinin 9. bölümünü insanların neden bu kadar heyecanla beklediğini ve bunun kesinlikle son bölüm olmayacağını açıklayan bir şey duymak isterim. King's Bounty: Legend of the Knight'ı oynadığımı hatırlıyorum. Sonra Armored Princess geldi neyse, bir süre idare ederdi. Ama sonra, ardı ardına oyunlar çıkmaya başlayınca (Warrior of the North ve ondan sonra gelenler), sıkıcı hale geldi.

Şu anda Part 4'ün yeniden yapımını oynuyorum ve gelmiş geçmiş en havalı maceralardan biri, kelimenin tam anlamıyla gerçek bir oyun, sizi hızla bir akış durumuna sokuyor. Ondan önce Part 2'nin yeniden yapımını oynamıştım ve Part 4'ten tamamen farklı bir deneyimdi. Part 2 çok daha yavaş, daha huzursuz ve daha atmosferik; bazı yerlerde gerçekten korktum. Oynamaya başlarsanız pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Başlangıç noktası zor; olay örgüsü Part 2'nin yeniden yapımı, ancak geri dönüşler ve sınırlı kaynaklar nedeniyle boğulma riski yüksek. Diğer oyunları henüz oynamadım, ancak en azından Revelations ikilisini ve 7-8. bölümleri oynamayı planlıyorum.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları