Roblox Klavye ve Fare Kontrol Seçeneğini Göstermiyor

furkanabdal

Kayıtlı Kullanıcı
Dokunmatik ekranlı bir HP dizüstü bilgisayarım var ve Microsoft Store'dan Windows 11'e Roblox yükledim. Ayarlar menüsünde hareket modunu klavye ve fare olarak değiştiremiyorum çünkü bu bir seçenek olarak yok. Kamera modunu ayarlamayı denedim ama işe yaramadı.

Dokunmatik ekranlı bir HP dizüstü bilgisayarım var ve Microsoft Store'dan Windows 11'e Roblox yükledim. Ayarlar menüsünde hareket modunu klavye ve fare olarak değiştiremiyorum çünkü bu bir seçenek olarak yok. Kamera modunu ayarlamayı denedim ama işe yaramadı.
Aygıt Yöneticisi'ni açın.
İnsan Arabirim Aygıtları'nı bulun.
Dokunmatik ekranlı aygıtınıza sağ tıklayın ve Devre Dışı Bırak'ı seçin. Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Roblox'u tekrar çalıştırmayı deneyin.

Bu, Roblox'un klavyenizi ve farenizi birincil giriş aygıtları olarak tanımasını sağlamalıdır. Oynamayı bitirdiğinizde, aynı adımları izleyerek dokunmatik ekranı yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Başka bir çözüm yolu da Roblox uygulamasını Microsoft Store yerine doğrudan Roblox web sitesinden indirmektir. Microsoft Store sürümünde bazen giriş algılama sorunları olur, özellikle dokunmatik ekranlı cihazlarda. Bağımsız sürüm girişleri daha güvenilir bir şekilde işleme eğilimindedir. Bir deneyin ve sorununuzu çözüp çözmediğine bakın.

Merhaba, Roblox ayarlarınızın hesap ayarlarınız veya yaş kısıtlamalarınız nedeniyle kilitli olup olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bazen, çocuk hesapları sınırlı seçeneklere sahiptir. Çocuk hesabındaysanız, farklı bir hesapla oturum açmayı deneyin veya bir ebeveyn hesabının ayarları sizin için ayarlamasını sağlayın. Ayrıca, grafik sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun, çünkü bu bazen oyunlarda giriş aygıtı algılamasını etkileyebilir.

Aynı sorunu ben de yaşıyordum ve Roblox'u Windows mağazası yerine doğrudan uygulamadan yüklerseniz Roblox'un size klavye ve fareyi etkinleştirme seçeneği sunacağını gördüm.

Roblox klavye ve fare kontrol seçeneğini göstermiyorsa, masaüstünde mi yoksa dizüstü bilgisayarda mı oynadığınızı kontrol etmenizi öneririm, bu özellik mobil veya bazı konsol sürümlerinde çalışmaz. Klavye ve farenizin düzgün bir şekilde bağlandığından ve sisteminiz tarafından tanındığından emin olun. Oyunu yeniden başlatmak veya kontrolleri varsayılanlara sıfırlamak genellikle sorunu çözer.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları