Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Saçma Forum Siteleri

mttfrk

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar saçma sapan üyelik onayı isteyen forum siteleri mevcut TC kim numaranızdan tutun da Cep telefon numarasına kadar istiyor forumların amacı kişisel bilgi toplamak değildir. Forumların amacı bilgi paylaşmaktır. Fakat Türkiye'de ki bazı forum siteleri (bunları aşağıda listeleyeceğim) var ki yok gold üyelik yok bronz üyelik vs. vs. diye insanlardan para talep edip kimlik bilgilerini talep edip data toplayıp sattıklarını biliyor muydunuz? Örneğin bazı forum sitelerine üyeydim ve üyeliğimi silemiyordum yönetim ekibiyle iletişime geçerek üyeliğimin silinmesini talep ettim, fakat takan olmadı.

Peki data toplayıp satan forum sitelerini ben ahlaksız olarak görüyorum, böyle forumlardan uzak durun bazı forum siteleri aşağıdadır.

• WM Aracı (sizden kimliğinizi yüklemenizi istiyor)
  • Webmasternet (üyelik satarak para topluyor)
  • R10 (üyelik satarak para topluyor)
Kişisel Verilerin Korunması ve Veri Satışı

Kişisel veriler, bir kişiyi tanımlayan veya tanımlanabilir kılan her türlü bilgiyi içerir. Ad, soyad, adres, telefon numarası, e-posta adresi, kimlik numarası gibi bilgiler kişisel veri olarak kabul edilir. Kişisel verilerin satışı, birçok ülkede sıkı düzenlemelere tabidir.

Türkiye'de, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) bu alandaki temel yasal çerçeveyi oluşturur. KVKK'ya göre, kişisel verilerin işlenmesi ve dolayısıyla satışı, belirli koşullara tabidir:

• Açık Rıza: Kural olarak, kişisel verilerin işlenmesi için ilgili kişinin açık rızası gereklidir. Bu, ilgili kişinin özgür iradesiyle, bilgilendirilmiş bir şekilde ve tereddütsüz olarak verdiği onayı ifade eder.
  • Kanunda Öngörülen Haller: Bazı durumlarda, kanunda açıkça belirtilen hallerde, ilgili kişinin rızası olmaksızın da kişisel veriler işlenebilir. Örneğin, kanunun açıkça öngördüğü durumlarda, bir sözleşmenin ifası için zorunluysa veya hukuki bir yükümlülüğü yerine getirmek için gerekiyorsa, veriler işlenebilir.
Veri Satışının Yasal Olup Olmadığı Nasıl Belirlenir?

Bir veri satışının yasal olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki sorulara cevap vermek önemlidir:

• Hangi Tür Veri Satılıyor? Kişisel veri mi, yoksa anonimleştirilmiş veri mi? Anonimleştirilmiş veri, bir kişiyle ilişkilendirilemeyen veridir ve genellikle daha serbest bir şekilde işlenebilir.
  • Veri Nasıl Toplandı? Veri, ilgili kişilerin açık rızasıyla mı toplandı? Yoksa başka yollarla mı?
  • Veri Hangi Amaçlarla Kullanılacak? Veri, meşru ve belirli amaçlarla mı kullanılacak? Yoksa belirsiz ve geniş kapsamlı amaçlarla mı?
  • İlgili Kişiler Bilgilendirildi mi? Verilerinin nasıl kullanılacağı konusunda ilgili kişiler açıkça bilgilendirildi mi?
Veri Satışında Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Şeffaflık: Veri toplama ve kullanma süreçleri şeffaf olmalıdır. İlgili kişiler, verilerinin nasıl toplandığı, hangi amaçlarla kullanıldığı ve kimlerle paylaşıldığı konusunda açıkça bilgilendirilmelidir.
  • Güvenlik: Verilerin güvenliği sağlanmalıdır. Veri ihlallerine karşı uygun teknik ve organizasyonel önlemler alınmalıdır.
  • Sınırlılık: Veri toplama ve kullanma amaçla sınırlı olmalıdır. Gereksiz veri toplanmamalı ve veriler belirtilen amaçlar dışında kullanılmamalıdır.

bende sinir oluyorum böyle tc numara isteyen sitelere arkadaş biz özgürce takılıp eğlenemeyeceksek böyle forumlarda ne gerek var girmeye insanların özgürleştiği tek yer internet zaten onları da kısıtlarlarsa ne anlamı var ki