Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Oyun başlatırken bilgisayar çöküyor

By_KuŞ

TechForum.tr
Yönetici
Site Yönetimi
Yetki Sahibi
Özelliklerim:
AMD Ryzen 7 9700X Sekiz Çekirdekli CPU (3,8 GHz-5,5 GHz/40 MB ÖNBELLEK/AM5)
ASUS®️ PRIME B650-PLUS (AM5, DDR5, PCIe 4.0)
32 GB Corsair VENGEANCE DDR5 6000 MHz (2 x 16 GB)
12 GB AMD RADEON™️ RX 7700 XT GAMING - HDMI, DP - DX®️ 12
1 TB SOLIDIGM P41+ GEN 4 M.2 NVMe PCIe SSD (4125 MB/sR'ye kadar, 2950 MB/sW)
Bu bilgisayarı yeni aldım, tüm parçaları fabrikadan yeni çıktı ve her şey birkaç haftadır iyi çalışıyor. Ta ki dün, grafik sürücüsünün zaman aşımına uğraması ve oyunlarımın çökmesine neden olmasıyla ilgili tekrarlayan sorunlar yaşamaya başlayana kadar. Bunu tetikleyebilecek belirli bir olay veya kurulum düşünemiyorum.
O zamandan beri, Adrenalin yazılımını yeniden yüklemeyi denedim, Andrenalin çok yüksek çalışmaya çalışıyorsa GPU frekanslarını çevrimiçi olanlara manuel olarak ayarlamayı denedim, DDU'yu denedim ve önceki sürüme (24.9.1) yüklemeyi denedim ve yine de her oyun oynanamaz durumda - hiçbiri bana grafik zaman aşımı hatası vermedi, sadece yükleme ekranlarını açtılar ve menüye ulaştığında çöktüler.
Ayrıca olay görüntüleyicisini de kontrol ettim ve bununla ilgili hiçbir şey bulamadım. Düne kadar her şey mükemmeldi ve sonra bir düğme çevrilmiş gibi hissettim ve şimdi her şey oynanamaz durumda.

Çözüm
Öncelikle, herhangi bir şeyi overclock ettiyseniz CPU, GPU ve RAM'inizi fabrika saat ayarlarına döndürün. Ayrıca, ekran kartınızın güç konektörlerinin, ekran kartınızın ve RAM'inizin sıkıca oturup oturmadığını kontrol edin. Güç kaynağı anahtarınızı kapatın ve ardından kasanızı açmadan önce birkaç saniye "açık" düğmesine basın.

Ardından, Windows'ta herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Ekranınızın sol alt köşesine sağ tıklayın ve Terminal'i (Yönetici) açın. Aşağıdaki komutları girin (kopyalayıp yapıştırın).

dism /online /cleanup-image /restorehealth

sfc /scannow

Oyun menüleri, kontrolden çıkan FPS nedeniyle çoğu zaman video kartını oyunun kendisinden daha fazla zorlar. GPU'nuzu zorlamak için Unigine Superposition'ı...
Öncelikle, herhangi bir şeyi overclock ettiyseniz CPU, GPU ve RAM'inizi fabrika saat ayarlarına döndürün. Ayrıca, ekran kartınızın güç konektörlerinin, ekran kartınızın ve RAM'inizin sıkıca oturup oturmadığını kontrol edin. Güç kaynağı anahtarınızı kapatın ve ardından kasanızı açmadan önce birkaç saniye "açık" düğmesine basın.

Ardından, Windows'ta herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin. Ekranınızın sol alt köşesine sağ tıklayın ve Terminal'i (Yönetici) açın. Aşağıdaki komutları girin (kopyalayıp yapıştırın).

sfc /scannow

Oyun menüleri, kontrolden çıkan FPS nedeniyle çoğu zaman video kartını oyunun kendisinden daha fazla zorlar. GPU'nuzu zorlamak için Unigine Superposition'ı çalıştırırken HWMonitor'u açın ve güç tüketimini ve sıcaklıkları izleyin. Bunu yaparken bir çökme mi yaşıyorsunuz?

Çözüm

sfc /scannow

Oyun menüleri, kontrolden çıkan FPS nedeniyle çoğu zaman video kartını oyunun kendisinden daha fazla zorlar. GPU'nuzu zorlamak için Unigine Superposition'ı çalıştırırken HWMonitor'u açın ve güç tüketimini ve sıcaklıkları izleyin. Bunu yaparken bir çökme mi yaşıyorsunuz?
benimde oynarken oluyordu düzelttim

Oyun başlatırken bilgisayar çökmeleri diğer değişle bilgisayar kapanması ya eksik yüklenen dosyalar yüzündendir ya da oyun kurulumu sırasında virüslü dosyalar kurulmuş olabilir veya ekran kartınız desteklemiyordur, en son olarak donanımsal olabilir diye düşünüyorum.

Trend Konular