Teknoloji Forum

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir. Aramıza Katıl..!

Samsung A55 kamera renk sorunu

buul

Kıdemli Üye
Samsung Galaxy A55'in boyutu oldukça havalı ancak kameranın oldukça sarı bir tonu var, bu da beyaz ışığın fotoğraf veya video olmasına bakılmaksızın sarı görüntülendiği, beyaz duvarın biraz daha koyu görüntülendiği anlamına geliyor sarımsı ve kahverengimsi. Her zaman aydınlatma koşullarına bağlıdır, ama 0,5 saniye normal şekilde görüntülenecektir. Daha sonra bu sarımsı renge dönüşür. Akıllı telefonun arkasında 3 kamera bulunuyor. Zaten pek çok ayar ve uygulamayı denedim ve bunları karşılaştırma için yanında başka bir cep telefonu da dahil olmak üzere kısa ve uzun mesafelerde denedim.

Buna neyin sebep olabileceğini ve nasıl değiştirilebileceğini bilen var mı?

Farklı ışık renkleri, bir nesnenin neyle aydınlatıldığına bağlı olarak her zaman farklı görünmesi anlamına gelir. Beynimiz bunu tabiri caizse nesneyi ve rengini bildiğinde hesaplar, bir kameranın bunu elektronik olarak, beyaz dengesiyle, otomatik olarak veya otomatik işlem sırasında hatalar meydana gelirse manuel olarak yapması gerekir. Kameranın Pro modunda manuel beyaz dengesi mümkündür.

Samsung Galaxy A55'in boyutu oldukça havalı ancak kameranın oldukça sarı bir tonu var, bu da beyaz ışığın fotoğraf veya video olmasına bakılmaksızın sarı görüntülendiği, beyaz duvarın biraz daha koyu görüntülendiği anlamına geliyor sarımsı ve kahverengimsi. Her zaman aydınlatma koşullarına bağlıdır, ama 0,5 saniye normal şekilde görüntülenecektir. Daha sonra bu sarımsı renge dönüşür. Akıllı telefonun arkasında 3 kamera bulunuyor. Zaten pek çok ayar ve uygulamayı denedim ve bunları karşılaştırma için yanında başka bir cep telefonu da dahil olmak üzere kısa ve uzun mesafelerde denedim.

Buna neyin sebep olabileceğini ve nasıl değiştirilebileceğini bilen var mı?

Akıllı telefonunuzu hemen hemen aynı kalitede aynı özelliklere sahip kameralı başka bir telefonla karşılaştırmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Aksi takdirde bağlam basitçe eksiktir. Ayrıca herkesin algısı farklıdır. Bazı insanlar görüntülerin daha sıcak olmasını sever, bazıları ise sevmez.