Ücretsiz Antivirüs Programı Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tuncay59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!
T

tuncay59

Misafir
Merhaba arkadaşlar, Bilgisayarımı ve cihazlarımı kötü amaçlı yazılımlardan korumak için ücretsiz bir antivirüs programı arıyorum. Ücretli çözümler güzel ama şu an bütçemi zorlamak istemiyorum.

Sizlerin kullandığı veya güvendiğiniz ücretsiz antivirüs yazılımlarını öğrenmek istiyorum. Özellikle: Gerçek zamanlı koruma var mı? Sistem performansını düşürüyor mu?Kullanımı kolay mı? Reklam vs zorlamalar içeriyor mu?
Bana tavsiye edebileceğiniz en iyi ücretsiz antivirüs programları hangileri? Deneyimlerinizi, artı-eksi yönlerini ve neden önerdiğinizi paylaşırsanız çok faydalı olur.

Şimdiden teşekkürler.

Selamlar! Ücretsiz seçenekler arasında şu an en çok öne çıkan üç tavsiyem şunlar:

1. Bitdefender Antivirus Free:
Artısı: Çok sade, sistemi hiç yormuyor ve reklamla boğmuyor. "Kur ve unut" tarzı bir program.
Eksisi: Özelleştirme seçeneği çok az, kontrolü tamamen ona bırakıyorsunuz.
2. Kaspersky Free:
Artısı: Koruma başarısı en yüksek olanlardan biri. Gerçek zamanlı koruması çok güçlüdür.
Eksisi: Diğerlerine göre sistem kaynaklarını bir tık daha fazla kullanabilir ama modern bilgisayarlarda hissedilmez.
3. Windows Defender:
Artısı: Zaten Windows ile gömülü geliyor. Ekstra ram harcamaz ve uyumluluk sorunu yaşatmaz. Bilinçli bir kullanıcıysanız çoğu zaman yeterlidir.
Eksisi: Gelişmiş tehditlerde bazen üçüncü parti yazılımların gerisinde kalabiliyor.

Yanına ek olarak belirli aralıklarla Malwarebytes Free ile tarama yapmanı öneririm (Malwarebytes'ın ücretsiz sürümü gerçek zamanlı koruma sağlamaz ama çok iyi temizlik yapar).

Kişisel önerim, hafiflik arıyorsan Bitdefender, maksimum güvenlik arıyorsan Kaspersky yönünde olur. İyi forumlar!

Konuyu okuyanlar
6 dk

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları