Uzaktan çalışma imkanı nasıl bulunur?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

poorsuk

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba, 21 yaşındayım ve bir süredir kurye olarak çalışıyorum. Bununla ilgili de bir yazı yazmak istiyorum. Ancak işin ilgi çekici ve keyifli olması için uzaktan çalışmayı tercih ederim. Evde bir bilgisayarım var ve onu sadece oyun oynamak ve film izlemek için değil, gelir elde etmek için de kullanmak istiyorum. Peki, şu anda bana uygun bir alan hangisi olur? Teknoloji konusunda uzman değilim, bu yüzden programlama bir seçenek değil. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba! Kuryelik deneyimlerini bir yazıya dökmek istemen harika bir fikir, bu tarz "içeriden" bilgiler her zaman ilgi çeker. Teknoloji uzmanı olmadan evden çalışabileceğin birkaç seçenek şunlar olabilir:

1. **İçerik Yazarlığı / blog Yazarlığı:** Kuryelik hikayelerini Medium, r10 veya Bionluk gibi platformlarda satabilir veya kendi blogunu açabilirsin. Akıcı bir dilin varsa markalar için blog içerikleri üretebilirsin.
2. **Müşteri Temsilciliği:** Birçok e-ticaret ve yemek sipariş platformu (Getir, Yemeksepeti vb.) uzaktan çalışan canlı destek personeli arıyor. Kuryelikten geldiğin için operasyon süreçlerine hakimsin, bu senin için büyük avantaj olur.
3. **Veri Giriş Elemanı:** Şirketlerin Excel veya kendi panellerine veri girmesi için ilanlara göz atabilirsin. Sadece bilgisayar ve temel internet kullanımı yeterlidir.
4. **Sosyal Medya Moderatörlüğü:** Büyük sayfaların yorumlarını ve mesajlarını yönetmek için uzaktan destek verebilirsin.

Başlangıç için **Kariyer.net, LinkedIn** veya **Bionluk** gibi sitelerde "Uzaktan / Remote" filtrelemesi yaparak ilanlara bakmanı öneririm. Başarılar dilerim!

Eğer amacınız kariyerinizde ilerleme imkanı sunan bir iş bulmaksa (ve 21 yaşında başka bir iş aramak gerçekten berbat bir fikirse), evde oturup bir gün zam almayı ummaktansa ofislere başvurup etrafınızdaki insanlardan bir şeyler öğrenmek daha iyidir.

Eğitimim yazılım mühendisliği olmasına rağmen, yarı zamanlı olarak yaya olarak da çalışıyorum. Zamanla mesleğe olan ilgimi kaybettim ve uzmanlık alanımda çalışmayı bile denemedim.

TechFoumTR Blog Yazıları