Verbatim 100GB Optik CD Medyaya Yöneliyor

TechSpiker

Teknoloji Haberleri
Yönetici
Yetki Sahibi

Sony'nin optik cd çıkışıyla birlikte Verbatim optik medyaya yöneliyor.​

Verbatim optik.webp

Bulut depolama ve akış birçok kişi için içerik tüketmenin tercih edilen yolu haline gelmiş olsa da, optik medyanın yeri doldurulamaz olduğu sadık bir kitle hala var. Sony bu diskleri tedarik etmede büyük bir oyuncuydu, ancak şirket yakın zamanda kaydedilebilir Blu-ray'ler, MiniDisc'ler ve MiniDV kasetleri üreten son Japonya fabrikasını kapattı. Sony tarafından öncülük edilen formatlar için bir dönemin sonunu işaret ediyor.

Ancak veri biriktiricileri. İki şirket, Japon pazarına yüksek kaliteli optik medya üretmeye devam edeceklerine dair güvence vermek için öne çıktı, Verbatim ve IO Data.

Verbatim, Japonca web sitesinde yaptığı açıklamada, müşteri talebini istikrarlı bir tedarik yoluyla karşılama sözü verdi. Rakiplerin piyasadan çekilmesiyle pazarın önemli bir dönüm noktasında olduğunu kabul ediyor ancak bir zamanlar çok popüler olan bu disklere bağlı kalmaya devam ediyor.

Verbatim formatları yaşam desteğinde tutmaktan daha fazlasını yapıyor ayrıca CES 2025'te yeni donanımları da tanıttı. Slimline Blu-ray Writer'ı 4K videoyu Ultra HD Blu-ray'e yedeklemenizi sağlar ve hatta eski Nero disk yazma yazılımıyla birlikte gelir. Özellikler Intel Pentium III sistemlerine kadar uyumluluktan bahsediyor.