Windows 7'nin açıklanamayan hatası (dosyalar kayboluyor)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pasolgil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pasolgil

Yeni Üye
Merhaba.
Bu sorun bilgisayarımda ortaya çıktı.
Çok kısaca: Bu, bir ay içinde ikinci kez bir tür arızanın meydana gelmesi ve önceki aya ait bazı dosyaların tüm disklerde kaybolmasına neden olması.

Daha fazla ayrıntı:
Bilgisayarın 4 fiziksel diski vardır, 2 sdd, 2 hdd.
1 ssd – win7 (SSD disk Samsung 870 EVO 500 GB)
2 ssd – win10, (SSD Digma Run S9 DGSR2001TS93T 1TB)
3 hdd – win7, bilgi depolama (Western Digital WD1001FALS 1Tb)
4 hdd – bilgi depolama (Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB)
Çoğunlukla Win7 üzerinde ssd ile çalışıyorum, bazen de Win10'a önyükleme yapıyorum.

Bir ay önce bilgisayarımda bir tür aksaklık meydana geldi.
Sorunu o zaman gördüğüm gibi:
1) Chrome ve Opera tarayıcılarındaki tüm sitelerden çıkış yapıldı
2) bu tarayıcıların her ikisindeki tüm yer imleri kayboldu.
3) masaüstünde ve diğer fiziksel disklerde bazı kısayollar ve dosyalar kayboldu.

Tüm diskleri antivirüs (CureIt, Kaspersky) ile kontrol ettim. Antivirüs hiçbir şey bulamadı.
Daha sonra sürücüyü biçimlendirdim ve görüntüden Windows 7'yi yükledim.
Bir ay sonra, Aralık ayının başında benzer bir arıza tekrar yaşandı:

İkinci arıza nasıl keşfedildi birkaç gün önce Visual Studio C# projesi yazdığım klasörü açmak istedim. Bu klasöre tıkladım, hemen bir mesaj belirdi, içeriğini tam hatırlamıyorum çünkü. Hızlıca Tamam'a bastım, ancak klasöre erişimin olmamasıyla ilgili bir şeyler var ve klasör kayboldu bilgisayarın hiçbir yerinde, ne aramada ne de çöp kutusunda bulunamıyor.

Daha sonra yaklaşık bir ay içinde oluşturulan bazı dosyaların eksik olduğunu keşfettim. C sürücüsündeki bazı dosyalar kayboldu, bu nedenle Telegram ve diğer bazı programlar çalışmıyor. Programların geri kalanının tümü çalışır/başlatılır. Muhtemelen aynı sebepten dolayı Opera'daki tüm sitelerden çıkış yapıldı, Chrome'daki tüm uzantılar kayboldu.

Kasım ortasında yaptığım Acronis imajı (3 hdd) kayboldu.
4 hdd'den birkaç gün önce yaptığım Visual Studio C# projesi kayboldu, kasım ayına ait bazı fotoğraflar kayboldu.

Veri kurtarma programlarını çalıştırmayı denedim ama hiçbir şey bulamadılar. Yalnızca gerçekten kendim sildiğim dosyaları buldular.

Geri dönüşüm kutusuna girmeye çalıştığımda “geri dönüşüm kutusu hasarlı” mesajı çıkıyor yeniden başlattığımda disk kontrolleri başlıyor.

Yani soru şu ne olabilir? Sorun nedir, yazılım mı yoksa donanım mı? Kurulu Win7 imajını yaklaşık 5 yıldır, belki daha fazla süredir kullanıyorum ve böyle bir sorun yaşamadım.
Diskleri Victoria ile kontrol ettim, sorun yok gibi görünüyor. Antivirüs programlarını kontrol ettim, ayrıca günlükleri burada foruma gönderdim, şüpheli hiçbir şey yoktu. Ancak bunlar Windows 7'den gelen günlüklerdi, ne olur ne olmaz Windows 10'dan gönderiyorum, ama bana öyle geliyor ki orada da hiçbir şey olmayacak.

Birkaç versiyonum var, ancak hepsinin mantıksız olduğu ortaya çıktı:
1) Bir virüs, ancak virüs ya her şeyi şifreler ya da engeller ya da sessizce oturup Truva atı ve benimki olur ve Kasım ayı için bazı dosyaları kendi zevkine göre silmez.

2) Fiziksel disk hatası. Disk çöküyor. Ama sonra bir diskteki dosyalar kayboluyordu, ama benimkinde hepsinde kayboluyordu. Ve Victoria'nın disk kontrolleri ciddi bir sorun göstermedi.

3) mantıksal disk hatası
2000 GB'lık bir disk şüphesi var, iki bölüme ayrılmış ve belki bir şekilde çarpık bir şekilde çöktü ve Victoria bu diski kontrol ederken% 75'te dondu. Ve genellikle Win10'a yükleme yaptıktan sonra Win 7'ye döndüğünüzde her türlü disk kontrolü başladı. Ve belki bir sonraki bu tür aksaklıkta benzer bir dosya silinmesi meydana geldi. Peki bu mümkün mü? Ayrıca dosyaların en fazla bir diskte kaybolduğunu da düşünüyorum

4) Win10'un bazı güncellemelerden sonra dosyaları sildiğini okudum, ancak daha sonra yalnızca Win 10'un yüklü olduğu ssd'deki, masaüstündeki, belgelerimdeki dosyaları sileceğini okudum. indirilenler klasöründe ve diğer disklerde değil.

5) anakart Bir yıl önce bilgisayarda tuhaf bir çöp vardı bilgisayardaki tozu temizlemeye karar verdim.
Video kartını çıkardım, sürücülerden kabloları çıkardım, temizledim, her şeyi tekrar bir araya getirdim, açtım, fanlar dönmeye başladı ama monitör sanki video sinyali yokmuş gibi boştu ve sarı ışık yanıyordu Açık. Doğrudan yerleşik grafikler aracılığıyla ve video kartı aracılığıyla farklı kablolarla bağlanmayı, BIOS pilini yeniden düzenlemeyi, monitör ayarlarını değiştirmeyi, RAM'i orada burada yeniden düzenlemeyi denedim. Bip cihazını anakarta ayrı ayrı bağladım, herhangi bir sinyal üretmedi. RAM olmadan çalıştırırsanız çalıştığını kontrol ettim. RAM olmadan bazı sinyaller vardı. Genel olarak bütün günü buna harcadım, hiçbir şey yardımcı olmadı. Akşam mucizevi bir şekilde çalıştırıldı ve sorunsuz çalışmaya devam etti. Genel olarak, bunun ne olduğunu hala anlamadım ve ayrıca hangi eylemlerimin sorunu düzelttiğini de anlamadım çünkü yukarıdakilerin hepsini zaten üç kez yapmıştım. Ve bir şekilde anakartla ilgili hala şüpheler var.
Ve şimdi düşünüyorum da, belki de anakart o kadar arızalıdır ki bazı aksaklıklara neden olur ve dosyalar bir şekilde kaybolabilir. Ancak bunun pek olası olmadığını da düşünüyorum.

Bu durumu (dosyaların kaybolmasıyla) donanım iş parçacığında anlattım, ya diskin ölmek üzere olduğunu ya da bir virüs olduğunu söylediler. Windows 7'nin anlaşılmaz arızası

Burada aynı durumu biraz daha detaylı anlattım.
Virüs uzmanlarının görüşlerini duymak isterim.

Yakın gelecekte yedekleme için 2 TB'lık bir SSD sürücüsü satın alacağım, ancak aniden USB'den çıkarmayı unutursam ve yine benzer bir durumun tekrar yaşanacağı ve yedeklemedeki bazı dosyaların bozulacağı durumdan korkuyorum. sürücü silinecek. Bu nedenle sebebini anlamak istiyorum.