hakansancak
Kayıtlı Kullanıcı
- 36
- 81
- 20
Dead Space serisinin önde gelen yaratıcılarından Glen Schofield, Electronic Arts'ın satış duyurusunun ardından seriye geri dönme isteğini dile getirdi. Geliştirici, EA'in bir devam oyunuyla ilgilenmemesine rağmen, yayıncının yeni sahipleriyle Dead Space 4'ü yaratma olasılığı hakkında görüşmelerde bulunduğunu belirtti.
Schofield, uygulamaya hazır birkaç fikri olduğunu ve bunlardan birinin Dead Space 4 olduğunu söyledi. Geliştirici, EA'in yeni sahibiyle birlikte girişiminin bir şans yakalayacağına inanıyor. "Zaten karar vermeye başladığını" da ekledi.Geçenlerde [Dead Space 4 fikriyle ilgili olarak] EA ile görüştüm ve "Hayır, artık ilgilenmiyoruz" dediler. Onlara aynı liderlik ekibini geri getirebileceğimi söyledim. Modelleri EA Motive'den [2023 Dead Space yeniden yapımını yaratan] istedim ve bu fikirle size 30-40 milyon dolar kazandırabileceğimi söyledim. "Hayır" dediler.
Glen Scofield , oyun tasarımcısı
EA, Eylül ayı sonlarında Suudi Arabistan Egemen Varlık Fonu, Silver Lake ve Affinity Partners'ın da aralarında bulunduğu bir grup yatırımcıdan satın alma kararı aldığını duyurdu. Anlaşmanın değeri yaklaşık 55 milyar dolar. Schofield, yeni sahiplerin yatırımlarının bir kısmını geri kazanmak için yayıncının kullanılmayan bazı franchise'larını satmayı düşünebileceğini öne sürüyor.
Zaman gösterecek. EA'in şu anda hangi yöne gittiğini bilmiyorum ve Dead Space yeniden yapımından para kazandıklarını da sanmıyorum. Dead Space'in farklı mecralara uyarlanması gerekiyor; filmler, diziler... Bu harika olurdu.
Glen Scofield, oyun tasarımcısı
Schofield daha önce orijinal Dead Space'in nasıl geliştirildiğini anlatmıştı.