Ekran kartını GeForce 1060'tan GeForce 5070'e değiştirdikten sonra televizyonda takılmalar yaşanıyor.
Herkese merhaba! Yaklaşık üç aydır bu sorunu çözemedim.
Gtx 1060 ekran kartım, TCL C647 QLED 4K 60ghz (55 inç) televizyonum, ana monitörüm (144ghz) ve bir monitörüm daha vardı (60-100ghz idi, şimdi 60 gibi görünüyor). Video televizyonda kusursuz bir şekilde oynatıldı, hiçbir gecikme olmadı, 4K'da bile her şey kusursuzdu. Eski bir HDMI kablom vardı ve her şeyi halletti. Her şey tek kelimeyle muhteşemdi.Ekran kartımı 5070'e yükselttim. Artık video (TV'deki herhangi bir formatta, 1080p bile) mikro takılmalarla çalışıyor. Bu, özellikle karakter hareketleri sırasında fark ediliyor; üç aydır alışamadığım (ve alışmak istemediğim) hafif bir gecikme yaşanıyor. Gecikmeler sık, bazen 30 saniyede bir, bazen dakikada bir oluyor, ancak tüm içerik izleme deneyimi boyunca sürekli olarak yaşanıyor.
Bir videoyu (örneğin, bir oynatıcıda bir filmi) ne kadar uzun süre izlersem, bunların o kadar sık tekrarlandığını hissediyorum, ancak kesin olarak söyleyemem, belki de her dakika izlediğimde popom daha fazla yanıyor.
Televizyonda oyun oynamıyorum ama bu sorunum onlarda yok (sadece Hades 2'yi çalıştırdım), sadece videoda (oynatıcıda/tarayıcıda).
Ana monitörde her şey yolunda, ekran kartında herhangi bir sorun yok, tüm oyunlar iyi çalışıyor, takılma, mikro gecikme vb. yok.
Çeşitli forumları ve uzman görüşlerini okuduktan sonra, sorunun kabloda olabileceği söylendi, bu yüzden daha modern ve daha iyi bir kablo satın aldım.
HDMI konnektörü sürüm 2.1x2
Desteklenen maksimum çözünürlük 7680x4320'dir
48 Gbps aktarım hızı
Maksimum çözünürlükte kare hızı 60 Hz
Sorun çözülmedi. Her şey aynı. Eski, bozuk kabloyla her şey mükemmel çalıştığı için çözüleceğini pek ummuyordum. Neyse, denemekten zarar gelmez. Anlaşılan sorun kabloda değil.
TV/Nvidia ayarlarıyla oynadım, Windows 11'de yeni bir kullanıcı oluşturmayı denedim (başka birinin de benzer bir sorunu vardı ve sorunu bu çözdü), tüm sürücüleri yeniden yükledim, donanım hızlandırmayı devre dışı bıraktım/etkinleştirdim, G-SYNC ve dikey senkronizasyonla oynadım, Armory Crate'i kaldırdım (başka biri de bunun dolaylı bir etkisi olabileceğini yazmıştı) ve doğal olarak TV kablosunu diğer portlara yeniden bağlamayı denedim ama hiçbir şey işe yaramadı.