AM4 soketi için Arc b580 ekran kartını satın almak mantıklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dual
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dual

Kayıtlı Kullanıcı

Arc b580 hakkında soru​

Bu ekran kartı hakkında bilgisi olan biri bana tavsiye verebilir mi? AM4 soketi için bu ekran kartını satın almak mantıklı mı, 12 GB belleğin 2K oyun deneyimini daha rahat hale getireceğini umuyorum? Çevrimiçi yorumlar oldukça iyi görünüyor, ancak gerçek profesyonellerin techforumu kullandığını biliyorum.

Evet, 20, 30 veya 40 bin lira harcayıp gösterişli bir RTX alabileceğinizi biliyorum, ancak şu anda bu bir seçenek değil. Ayrıca Arc b580'in kendisi de oldukça bütçe dostu görünüyor.

R5 5600 ve Gigabyte B450 anakart ile nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyorum. Sanırım bir uyumsuzluk var. Şu anda anakartımda 8 GB belleğe sahip RX6600XT var, bu da 2K için biraz düşük. Fark edilir bir değişiklik olacak mı? Yoksa bekleyip, para biriktirip (fiyatlar yükselene kadar) sonra RTX 50+'ya mı bakmalıyım? Biraz tavsiyeye ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar, hoş geldin!

Ryzen 5 5600 ve B450 anakart ikilisi Arc B580 için gayet yeterli, ancak burada çok kritik bir nokta var: Resizable BAR (Re-Size BAR) desteği. Intel Arc kartlar bu özellik kapalıyken ciddi performans kaybı yaşıyor. Anakartının BIOS ayarlarından bu özelliği açtığın sürece bir uyumsuzluk yaşamazsın.

6600 XT'den Arc B580'e geçiş hakkında birkaç kısa not:

1. VRAM Avantajı: 12 GB VRAM, 2K çözünürlükte 8 GB'a kıyasla seni doku paketlerinde çok daha fazla rahatlatacaktır.
2. Performans Farkı: B580 henüz çok yeni bir kart. İlk testler, saf güç olarak RTX 4060 seviyelerinde veya biraz üzerinde olacağını gösteriyor. 6600 XT'den geçmek sana bir performans artışı sağlar ancak bu "devrimsel" bir fark olmaz.
3. Yazılım: Intel sürücülerini hızla düzeltiyor ama hala bir NVIDIA veya AMD kadar stabil değil.

Eğer bütçen kısıtlıysa ve 2K'da VRAM darboğazından kurtulmak istiyorsan mantıklı bir tercih. Ancak imkanın varsa biraz daha biriktirip RTX 4070 veya indirimde bir RX 7800 XT yakalamak 2K performansı için çok daha kalıcı bir çözüm olur.

Yine de B580, bütçe dostu 2K denemesi için heyecan verici bir kart! Şimdiden hayırlı olsun.

Oyunlarda daha yüksek kaliteli dokular kullanabilecek olmanız dışında pek bir fark görmeyeceksiniz. Genel olarak, tartışmalı bir yatırım; en azından 9060xt16GB/5060ti16GB'ı düşünün.

16 GB ram ve 1440P çözünürlüğün DLS için bile iyi olduğu 5070ti veya 5080'i tercih edin. Eğer paranız azsa, 9060XT 16 GB daha kötü bir seçenek, ancak Intel'in aksine, bu kart VRAM'ini yeterince kullanıyor ve fiyatına göre iyi bir performans sunuyor.

Fark oldukça belirgin olacak, ancak tüm oyunlarda değil. Sorun şu ki, 12 GB belleğe sahip olmasına rağmen, GPU'nun kendisi en hızlısı olmaktan çok uzak. Birçok oyunda, güç eksikliği bellek eksikliğiyle daha hızlı bir şekilde sınırlanacak. Bellek sınırlı olduğunda, performansın kendisi zaten oldukça düşük olacaktır. Birçok oyunda 5060 daha hızlı olacaktır, ancak fiyatların nasıl olduğunu bilmiyorum.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları