Apple iOS sistemi ve Android karşılaştırması?

gazikemal

Kayıtlı Kullanıcı
Merak ediyorum arkadaşlar. Apple iOS sistemi ve Android karşılaştırması yapmak isterim, Android'e geçmeyi düşünür müydünüz? Apple iPhone'lar pahalıdır, ancak bir kez iPhone sahibi olduktan sonra, her zaman iPhone isteyeceksiniz, kullanılmış olsa bile, Android'in çok fazla gereksiz özelliği var ve çok kafa karıştırıcı. Katılıyor musunuz?

Bu yalanı oldukça komik buluyorum; gerçekte Android çok daha hafif ve daha az "gereksiz özellik" içeriyor.

Sağlayıcıya bağlı olarak, Android güncellemeleri genellikle 2-4 GB boyutundadır, iOS güncellemeleri ise 4 GB'ın üzerinde olma olasılığı daha yüksektir.

Android, Linux tabanlıdır ve bu nedenle olabildiğince hafif ve minimalist olma felsefesini benimser.

Xiaomi gibi çeşitli üreticilerin ne yaptığı tamamen ayrı bir konu, ancak gereksiz yazılımlardan kaçınmak istiyorsanız, Xiaomi cihazı almazsınız.

Apple ürünleri benim için asla bir seçenek olmazdı çünkü:

Apple tüketici karşıtı bir tutum sergiliyor.

Apple, onarımları zorlaştırmak için tasarlanmış donanımlar kullanmasıyla bilinir, bu donanımlar, yalnızca Apple'ın yeniden satmadığı Apple parçalarını kullanmanızı sağlamak için kimlik kontrolü yapar, bu da bir Apple Mağazasına, bir iş ortağına gitmeniz veya yeni bir cihaz almanız gerektiği anlamına gelir.

Apple Store'un da oldukça güvenilmez olduğu biliniyor, hasarlı bir ekran durumunda, genellikle cihazı tamamen kullanılamaz hale gelmiş olarak ilan edip yeni bir cihaz almanızı öneriyorlar. Bu olmamalı, ancak Apple'ın bu tür bir onarım tekelini elinde bulundurduğu sürece olmaya devam edecek.

Çünkü Apple'ın işletim sistemleri, benim kullanım amacım için çok kısıtlı ve kapalı.

Çünkü bir iPhone, dizüstü bilgisayarımı çok daha zayıf ve daha pahalı bir MacBook ile değiştirmemi gerektirirdi (ki bu en azından daha enerji verimlidir), ancak ARM mimarisi nedeniyle programlarımın hiçbirini çalıştıramazdı ve çeviri katmanı söz konusu bile olamazdı.

Üst düzey bilgisayarımı, birçok alanda (hepsinde olmasa da) çok daha zayıf olan bir Mac ile değiştirmek zorunda kalacağım, ancak asıl önemli nokta, artık üzerinde neredeyse hiç oyun oynayamayacak olmam, ki bunu ara sıra yapmak isterdim.

Bütün bunların sebebi, Apple'ın kapalı bir ekosisteme sahip olması ve yalnızca cihazlarının birbirleriyle iyi çalışmasını istemesidir.

Son olarak, ürünlerinin neredeyse istisnasız olarak aşırı pahalı olması gerçeği var, örneğin Apple, piyasa fiyatının 7-8 katına bellek satmasıyla biliniyor, bu da benim için kabul edilemez bir durum.

Android tabanlı cihazları kullanmaya devam edeceğim ve sahip olduğum özgürlükleri tercih edeceğim.

Bence hiç de kafa karıştırıcı değil, özellikle de burada birçok şeyi özelleştirebildiğiniz ve Xiaomi'nin özellikle Apple'dan çok ilham aldığı düşünüldüğünde. Dolayısıyla kafa karıştırıcı olduğunu söylemek, bu konuda hiçbir teknik bilginizin olmadığını veya tamamen gerçek dışı bir nefret beslediğinizi kanıtlıyor.

Hem iOS hem de Android kullanıyorum ve Samsung telefonları tercih ediyorum. Ancak bence Apple daha iyi tabletler üretiyor. Ne Surface ne de Samsung onlarla rekabet edebilir.

Geçen yıl 12 yıl sonra iOS'tan Android'e geçmeyi denedim. İki hafta sonra cihazı duvara fırlatmak istedim ve kendime yeni bir iPhone aldım.

Android'in hayranları olabilir, ancak bu işletim sistemiyle muhtemelen asla arkadaş olamayacağım. :D

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları