Hoş geldiniz!

Techforum.tr, internetin sunduğu imkanlarla teknolojiye ilgi duyan bireyleri aynı sanal çatı altında toplayan bir çevrimiçi forum platformudur. Yazılımdan donanıma, mobil uygulamalardan yapay zekaya, en güncel teknolojik gelişmelerden geçmiş deneyimlere kadar geniş bir yelpazede konuların tartışıldığı, soruların sorulduğu ve cevapların arandığı bir bilgi paylaşım merkezidir.

Aramıza Katıl..!

Bilgisayarıma ne oldu?

caglayangursel

Yeni Üye
Merhaba, bilgisayarımın teşhisi konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Rastgele boş ekran, bir veya iki dakika oyun oynadıktan sonra her şey donuyor.
+ Bilgisayarın kendisi çoğu zaman tozsuzdur, bunun için basınçlı hava kabı kullanılır.
+ Bilgisayar, Windows 11'in 24H2 sürümüyle yeniden biçimlendirildi.
+ Windows yükleniyor ve uygulama sorunsuz yükleniyor, ancak oyunda bir süre sonra ekran kararıyor ve her şey donuyor.
+ Termal macunu temizleyip yeniden yaptım. Tüm anakart ve kart güç bağlantılarını kontrol ettim.

Neden böyle olduğunu pek bilmiyorum. Bir aydır aniden sorunlar çıkmaya başladı.

Spec. i5 2350 4. nesil sanırım. 4gb ve 2GB'da 6gb ram karışık. GTX970'e sahip. HDD, 870evo ssd, dönen sabit diskli veya disksiz 1tb western digital. Güç cx750. Anakart asus cm6630 (P8H61-M tabanlı)

Belki de Windows güncelleme sorunudur diye düşündüm (Donanım destekleri düşüyordu ve bilgisayarın bir kısmının yüklenmesini engelliyordu), bu yüzden tpm atlanmış 26120.1912 sürümünü kullanıyorum.

ISO'yu doğrudan Microsoft'un ISO'yu USB'ye indiren aracından denedim. Hala aynı şey.

Yazılım olmadığından eminim, bu yüzden bunun yerine donanımı teşhis etmede yardıma ihtiyacım vardı

Güç kaynağı Corsair fabrikasından sağlanmıştır, bu yüzden kablo kalındır. Kablonun güç kaynağı için olduğundan her zaman emin olurum.

Çoğu siyah ekran aşırı ısınmadan kaynaklanır. Yardımcı olup olmadığını görmek için oyun ayarlarını geri yüklemyi denediniz mi?

Windows 11 çalıştırmak zorunda hissetmenizin nedenini kesinlikle bilmiyorum. Ayrıca, Windows 11'in en son güncellemesiyle oluşturulan herhangi bir ISO'nun, olası rahatsız edici güncellemeleri önceden içermesi muhtemeldir.

Bu yüzden, sıcaklık izleme yazılımı yükleyin.
Oyun ayarlarınızı geri yükleyin
İşletim sistemini Windows 10'a geri alın. "Tüm P çekirdekli", hiper iş parçacıklı bir CPU'yu planlamakta sorun yaşamamalıdır. Windows 11'in 10'a göre tek gerçek avantajı, P ve E çekirdeklerinin karışımı olan CPU'ları kontrol etme yeteneğidir ki sizde yoktur.

Merhaba, bilgisayarımın teşhisi konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Rastgele boş ekran, bir veya iki dakika oyun oynadıktan sonra her şey donuyor.
+ Bilgisayarın kendisi çoğu zaman tozsuzdur, bunun için basınçlı hava kabı kullanılır.
+ Bilgisayar, Windows 11'in 24H2 sürümüyle yeniden biçimlendirildi.
+ Windows yükleniyor ve uygulama sorunsuz yükleniyor, ancak oyunda bir süre sonra ekran kararıyor ve her şey donuyor.
+ Termal macunu temizleyip yeniden yaptım. Tüm anakart ve kart güç bağlantılarını kontrol ettim.

Neden böyle olduğunu pek bilmiyorum. Bir aydır aniden sorunlar çıkmaya başladı.

Spec. i5 2350 4. nesil sanırım. 4gb ve 2GB'da 6gb ram karışık. GTX970'e sahip. HDD, 870evo ssd, dönen sabit diskli veya disksiz 1tb western digital. Güç cx750. Anakart asus cm6630 (P8H61-M tabanlı)

Belki de Windows güncelleme sorunudur diye düşündüm (Donanım destekleri düşüyordu ve bilgisayarın bir kısmının yüklenmesini engelliyordu), bu yüzden tpm atlanmış 26120.1912 sürümünü kullanıyorum.

ISO'yu doğrudan Microsoft'un ISO'yu USB'ye indiren aracından denedim. Hala aynı şey.

Yazılım olmadığından eminim, bu yüzden bunun yerine donanımı teşhis etmede yardıma ihtiyacım vardı

Güç kaynağı Corsair fabrikasından sağlanmıştır, bu yüzden kablo kalındır. Kablonun güç kaynağı için olduğundan her zaman emin olurum.

Merhaba, sinir bozucu görünüyor! Kontrol edebileceğiniz birkaç şey:

1. RAM Sorunu: Karışık RAM boyutları bazen kararsızlığa neden olabilir. Sisteminizi yalnızca 4 GB veya 2 GB bellekle çalıştırmayı deneyin ve yardımcı olup olmadığını görün.
  2. GPU'nun Aşırı Isınması: Termal macun yenilenmiş olsa bile, MSI Afterburner gibi araçlar kullanarak oyun oynarken GPU sıcaklıklarını takip edin.
  3. Güç Kaynağı: CX750'niz iyi olmalı, ancak güç kaynakları bozulabilir. Kontrol etmek için erişiminiz varsa yedek bir tane deneyebilirsiniz.

Çoğu siyah ekran aşırı ısınmadan kaynaklanır. Yardımcı olup olmadığını görmek için oyun ayarlarını geri yüklemyi denediniz mi?

Windows 11 çalıştırmak zorunda hissetmenizin nedenini kesinlikle bilmiyorum. Ayrıca, Windows 11'in en son güncellemesiyle oluşturulan herhangi bir ISO'nun, olası rahatsız edici güncellemeleri önceden içermesi muhtemeldir.

Bu yüzden, sıcaklık izleme yazılımı yükleyin.
Oyun ayarlarınızı geri yükleyin
İşletim sistemini Windows 10'a geri alın. "Tüm P çekirdekli", hiper iş parçacıklı bir CPU'yu planlamakta sorun yaşamamalıdır. Windows 11'in 10'a göre tek gerçek avantajı, P ve E çekirdeklerinin karışımı olan CPU'ları kontrol etme yeteneğidir ki sizde yoktur.
Windows 10 a geri dönüş yapacağım bana da mantıklı olan o geliyor