Anakart, işlemci, ram, psu ve gpu'yu değiştirmem gerekiyor?

anilcagliyan

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese günaydın, şu anda bunlara sahibim: i7 8700k, msi 1080ti, z370 msi gaming pro carbon, 650w psu, işletim sistemi ve programların yüklü olduğu bir m2 ve dosyalar, fotoğraflar, videolar vb. içeren eski bir 2tb hard disk.

Şunlara yükseltmem gerekiyor: 9800x3d, 9070xt, rog b650e, ddr5 ram, 750w psu ve 2tb m2 daha eklemem gerekiyor. Hiçbir veri kaybı yaşamadan temiz bir geçiş yapmak için ne yapmalıyım? Ayrıca çeşitli hesaplardan da bahsediyorum, bana çeşitli bellek birimlerini biçimlendirmem gerektiğini söylediler, mega yedekleme yapmam gerekir mi? Eğer öyleyse, bunu sorunsuz bir şekilde yapmanın adımları nelerdir. Anakart, işlemci, ram, psu ve gpu'yu değiştirmem gerekiyor, hangi adımları izlemem gerekiyor?

Hepinize teşekkür ederim.

2TB hard diski olduğu gibi çıkarıp, her şey bittikten sonra yeni bilgisayara tekrar bağlayabilirsiniz, m2 için ise işletim sistemini ve programları 0'dan yeniden kurmanız gerekiyor, eğer SSD'de önemsediğiniz verileriniz varsa bunları 2TB HDD'ye kopyalayın; Daha sonra yeniden yüklemeyi düşündüğünüz yazılımların bir listesini yapın (her şeye ihtiyacınız olup olmadığı kesin değil) ve Windows'u yeniden yükledikten sonra bunları tek tek geri yüklemeye başlayın.

Diyelim ki masrafları göz önünde bulundurarak daha fazla harcamayı düşünebilirsiniz, yeni bir M2 alın ve her şeyi sıfırdan yükleyin. Bu arada eski bilgisayarı açık tutabilir/çalışırken eski M2'yi üstüne koyarak yeni bilgisayarı eskisiyle aynı şekilde ayarladığınızdan emin olabilirsiniz, tek fark 2TB HDD'nin yeni bilgisayara bağlanması.

PS yazdıklarından bu 2TB HDD'nin bir yedeğinin olmadığını varsayıyorum, eğer durum buysa çok kötü, eğer başlarsa her şey kaybolabilir.

2TB hard diski olduğu gibi çıkarıp, her şey bittikten sonra yeni bilgisayara tekrar bağlayabilirsiniz, m2 için ise işletim sistemini ve programları 0'dan yeniden kurmanız gerekiyor, eğer SSD'de önemsediğiniz verileriniz varsa bunları 2TB HDD'ye kopyalayın; Daha sonra yeniden yüklemeyi düşündüğünüz yazılımların bir listesini yapın (her şeye ihtiyacınız olup olmadığı kesin değil) ve Windows'u yeniden yükledikten sonra bunları tek tek geri yüklemeye başlayın.

Diyelim ki masrafları göz önünde bulundurarak daha fazla harcamayı düşünebilirsiniz, yeni bir M2 alın ve her şeyi sıfırdan yükleyin. Bu arada eski bilgisayarı açık tutabilir/çalışırken eski M2'yi üstüne koyarak yeni bilgisayarı eskisiyle aynı şekilde ayarladığınızdan emin olabilirsiniz, tek fark 2TB HDD'nin yeni bilgisayara bağlanması.

PS yazdıklarından bu 2TB HDD'nin bir yedeğinin olmadığını varsayıyorum, eğer durum buysa çok kötü, eğer başlarsa her şey kaybolabilir.
Hocam zaten yeni bir 2TB m2'im var, onu şimdilik kullanabilirim, eskisini de yedek olarak kullanabilirim ama ikisini de çalıştırabilmek için bir adaptöre ihtiyacım olacak, kasa aynı kalsa bile. Haklısın hdd'nin yedeği yok, onedrive kullanabilir miyim yoksa daha iyisi var mı? Teşekkür ederim.

TechFoumTR Blog Yazıları