Ses Kartı Seçimi Değer mi ve hangisi?
Herkese merhaba, ses kartı seçimi konusunda yardıma ihtiyacım var. Dahili ses kartının ayrı bir ses kartından daha kötü olduğunu defalarca duydum, bu yüzden ayrı bir ses kartı alıp almama konusunda kararsız kaldım.Windows 10, Edifier R1280DBs 2.0 hoparlörler ve entegre Realtek ALC1200'lü MSI MAG B550 TOMAHAWK anakart bulunuyor. Ben kendim bir ses tutkunu değilim, çoğunlukla oyunlar için, daha az ölçüde de video ve müzik için kullanıyorum. Neredeyse her şey için hoparlör kullanıyorum çünkü işitme sorunlarım nedeniyle kulaklık kullanmak kesinlikle tavsiye edilmiyor. Ayrıca ses frekanslarını biraz farklı algılıyorum. Konu hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyorum; sadece USB (harici) ve PCI-E (dahili) üzerinden bağlananlar olduğunu biliyorum. Ayrıca, sıradan insanlar için en iyi seçeneğin ASUS Xonar olduğunu da defalarca duydum. Bu ses kartının şu anda mağazalarda SE ve AE versiyonları mevcut; anladığım kadarıyla, yalnızca formatları farklı (sırasıyla 5.1 ve 7.1).
Ses kartları hakkında birkaç video izlemeyi ve birkaç forum okumayı denedim her ikisinde de herkes birbirini yetersizlikle suçluyor ve genel olarak her şeyin öznel olduğunu, her şeyi kendiniz dinleyip kontrol etmeniz ve ayarlamanız gerektiğini söylüyor. Aynı şey Realtek ile yapılan karşılaştırmalar için de geçerli biri incelemelerde ayrı bir ses kartından daha kötü ses verdiğini yazıyor, diğerleri ise tam tersini söylüyor. Söyleyin bakalım, ayrı bir ses kartı almaya değer mi ve eğer öyleyse hangisi? Aynı ASUS Xonar AE iş görür mü? Bütçe yaklaşık 7 bin. Şimdiden teşekkürler!