50 bin TL telefon tavsiyesi

kokteyld

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar, 50 bin TL bütçem dahilinde işlemcisi güçlü telefon arıyorum. Gerek oyun gerek günlük kullanım için aklımda olan bir kaç telefon var. Realme GT 7 Pro ve Xiaomi 15T Pro var. İkisinin de işlemcisi piyasadaki en iyi işlemcilerden, fakat kararsız kaldım. Hangisi daha iyi diye bazı testlerde Snapdragon 8 Elite daha üstün basıyor, bazılarında MediaTek 9400+ ve Xiaomi'nin kamerası da bu fiyat bandında en iyi kameralardan. Ama kamera çok umurumda değil. Hangi işlemci daha çok ısınır ve hangisi daha iyi performans verir.

Selamlar! Eğer önceliğin sadece performans ve verimlilik ise Snapdragon 8 Elite (GT 7 Pro) şu an bir adım önde görünüyor.

İşte kısa bir karşılaştırma:

Performans Snapdragon 8 Elite, tek çekirdek performansında ve GPU gücünde genellikle Dimensity 9400'ün bir tık önünde. Saf oyun gücü istiyorsan Qualcomm hâlâ daha güvenli liman.
Isınma ve Verimlilik: Realme GT 7 Pro'daki 3nm Snapdragon 8 Elite, güç verimliliği konusunda çok başarılı. Xiaomi 14T/15T serisi de soğutma konusunda iyi iş çıkarıyor ancak Realme'nin GT serisi genelde tamamen "performans ve soğutma" odaklı üretiliyor.
Yazılım: Eğer kamera umurunda değilse, Xiaomi'nin Leica iş birliğine boşuna para vermiş olursun.

Maksimum FPS ve uzun vadeli işlemci performansı için Realme GT 7 Pro bir tık daha mantıklı duruyor. Ancak cihazın Türkiye garantili gelip gelmeyeceği veya global versiyon durumu da kararında etkili olmalı. Şimdiden hayırlı olsun!

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları