Akıllı saat fitness saati kullanıyor musunuz?

Cevahir

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese merhaba, akıllı saat/fitness saati kullanıyor musunuz?

Şu anda bir iPhone ve bir Apple Watch'ım var, ancak sık sık telefonlar arasında geçiş yapıyorum, Bazen cebimde bir Android cihaz da oluyor. Bu yüzden her ikisiyle de çalışan bir saat almayı düşünüyordum. Böylece her seferinde iki ayrı cihaz satın almak zorunda kalmazdım.

Aranızda bu konuda deneyimi olan var mı?

Hem iOS hem de Android işletim sistemlerini destekleyen bazı akıllı saatler var, ancak ben şahsen bunları iOS ve Android ile aynı anda kullanmadım. Apple'da "orijinal" modeli tercih ettim, Android'de ise önce Samsung'u, sonra da Mobvoi'yi denedim.
Ancak Android'de bile eş zamanlı eşleştirme sorunlu, bu nedenle iOS ve Android'i aynı anda kullanmak muhtemelen zor olacaktır.

Selam! Benzer bir durumu pek çok kişi yaşıyor. Apple Watch maalesef ekosistem dışına çıkmana izin vermediği için Android geçişlerinde işlevsiz kalıyor.

Eğer her iki platformda da sorunsuz çalışan bir saat arıyorsan şu seçeneklere göz atabilirsin:

Huawei Watch Serisi: Hem iOS hem Android ile çok stabil çalışıyor. Pil ömrü de Apple Watch'tan çok daha iyi (10-14 gün).
Garmin: Eğer fitness ve spor verileri senin için öncelikliyse en iyi tercih bu olur. Her iki işletim sistemiyle de kusursuz senkronize oluyor.
Amazfit: Daha bütçe dostu bir seçenek arıyorsan Zepp uygulaması üzerinden her iki tarafta da üzmez.

Android bir saati (WearOS) iPhone ile kullanmak bazen bildirim sorunları yaratabiliyor, bu yüzden yukarıdaki markalar (özellikle Huawei ve Garmin) çapraz kullanımda en konforlu olanlar. Senin için pil ömrü mü yoksa şıklık mı daha önemli?

Bu konuda oldukça fazla deneyimim var, ancak ne yazık ki, sizin de dolaylı ve doğru bir şekilde belirttiğiniz gibi, Apple Watch Android ile neredeyse hiç çalışmıyor. Öte yandan, Android işletim sistemli bir akıllı saat iPhone ile (en azından bazı modellerle) çalışıyor, ancak iOS'un yerleşik tüm işlevlerine erişemiyor. Bu, bazı durumlarda saatte tüm özelliklerin size sunulmadığı anlamına geliyor. Samsung, yeni Galaxy Watch modelleriyle iPhone'larla uyumluluğu tamamen sonlandırdı.

Wear OS işletim sistemli Android akıllı saatler genellikle uyumludur, ancak ne yazık ki her zaman sınırlamalarla karşılaşacaksınız. Örneğin, saatte mesaj alamıyorsunuz ve müzik doğrudan saate aktarılamıyor. Ayrıca, bazı fitness özelliklerini tam olarak kullanamıyorsunuz.

Yani, her zaman bir denge söz konusu: eşleştirebilirsiniz, ancak ne yazık ki her şeyi kullanamazsınız. Bence bu, eşleştirip hiçbir şeyin çalışmamasından daha iyidir ki bu da Android işletim sistemli bir Apple Watch'ta tam olarak böyledir.

Yani, Android ve iOS arasında gerçekten sık sık geçiş yapıyorsanız, tam bir akıllı saat işlevine sahip olmayacak "daha iyi" bir fitness takip cihazı öneririm. Tüm sistemlerde aynı sınırlamalara sahip olacak, bu nedenle örneğin Wear OS saatinizle iPhone'unuzdaki mesajlara yanıt veremiyorsanız veya benzeri bir durum söz konusuysa, buna göre ayarlama yapmanız gerekmeyecek.

Hem iOS hem de Android işletim sistemlerini destekleyen bazı akıllı saatler var, ancak ben şahsen bunları iOS ve Android ile aynı anda kullanmadım. Apple'da "orijinal" modeli tercih ettim, Android'de ise önce Samsung'u, sonra da Mobvoi'yi denedim.
Ancak Android'de bile eş zamanlı eşleştirme sorunlu, bu nedenle iOS ve Android'i aynı anda kullanmak muhtemelen zor olacaktır.
Evet, benim de şu ana kadarki deneyimim bu yönde. Bir Garmin saatini düşündüm bile, ama inanılmaz pahalı, ya da belki de her şeyi oldukça iyi yapan ve çok pahalı olmayan ucuz bir Amazfit Trex3 alabilirim.

Doğru her ikisi içinde uyum meselesi biraz zor, he yok mu uyum sağlayan var ama çok pahalı.

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

TechFoumTR Blog Yazıları