Anakart SSD takmak için SATA'dan SSD'ye dönüştürücü?

Şu anda hdd'de Windows 11 çalıştıran bilgisayarıma bir SSD takmak istiyorum. Bir Gigabyte GA-A75-D3H anakartım var. Bu anakartta bir ssd'nin nereye nasıl takabilir diye fikir arıyorum. SATA'dan ssd'ye dönüştürücü bir kablo veya kullanılabilecek bir şey var mı?

Şimdi ilgimi de çektiniz arkadaşlar, çünkü tipik bir çubuk tasarımlı sürücüyse ve anakartta takmak için karşılık gelen portla birlikte montaj veya vidalama yerleri yoksa, bu böyle bir karta nasıl monte edilebilir? Bildiğim kadarıyla, tek yol onu harici bir muhafazaya koymak ve USB aracılığıyla bağlamak olurdu, ancak her zaman yeni çözümler öğrenmek ilgimi çeker.

Gigabyte GA-A75-D3H, DDR3 bir anakart.

Teknik destek sayfasından;
5 x SATA 6Gb/s connectors supporting up to 5 SATA 6Gb/s devices

m.2 ssd desteği bulunmuyor.
2.5 inch SSD ler üzerinden yürünebilir.
Kasada bunu monte edecek bir yer gerekecek. HDD ler için raylı türden vb. bir alan varsa kasada monte edilebilir.
Bağlantıda da sıkıntı çıkmayacaktır. Aynı HDD lerde olduğu gibi bağlanacak. PSU dan gelen bir SATA güç konnektörü ile güç alacak. SATA koblosu ile de anakarta bağlanacak.

Son düzenleme:
Anakartınıza baktım ve sürücüler için herhangi bir SSD özelliği yok. Sadece eski tip SATA konektörleri var. Anakartınız için bir SSD sürücüsü kullanmanın tek yolu USB üzerinden bağlayacağınız harici bir muhafaza almaktır.
Gigabyte GA-A75-D3H, DDR3 bir anakart.

Teknik destek sayfasından;
5 x SATA 6Gb/s connectors supporting up to 5 SATA 6Gb/s devices

m.2 ssd desteği bulunmuyor.
2.5 inch SSD ler üzerinden yürünebilir.
Kasada bunu monte edecek bir yer gerekecek. HDD ler için raylı türden vb. bir alan varsa kasada monte edilebilir.
Bağlantıda da sıkıntı çıkmayacaktır. Aynı HDD lerde olduğu gibi bağlanacak. PSU dan gelen bir SATA güç konnektörü ile güç alacak. SATA koblosu ile de anakarta bağlanacak.
Şimdi ilgimi de çektiniz arkadaşlar, çünkü tipik bir çubuk tasarımlı sürücüyse ve anakartta takmak için karşılık gelen portla birlikte montaj veya vidalama yerleri yoksa, bu böyle bir karta nasıl monte edilebilir? Bildiğim kadarıyla, tek yol onu harici bir muhafazaya koymak ve USB aracılığıyla bağlamak olurdu, ancak her zaman yeni çözümler öğrenmek ilgimi çeker.

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, şimdi bunun için harici bir muhafaza satın almayı planlıyorum. Bunu aldığımda deneyeceğim ve umarım işe yarar. Bu arada, harici bir sürücüden işletim sistemi çalıştırmak sorun olur mu? Şu anda yapmayı planladığım şey bu, yani bu doğru mu yanlış mı?

Anakartınız eski teknoloji, bu seriler 2012 çıkış tarihli. M.2 ssd form faktör denilen şu uzun çubuk şeklindeki ssd lerde desteği yok.
Bu durumda yine kasa içine montaj şeklinde 2.5 inch SSD kullanabilirsiniz. Şahsi tavsiyem bu yönde.
Elde HDD var. Bunu depolama olarak kullanırsınız. 2.5 inch SSD ye işletim sistemini, programları kurarsınız. Hız olarak, işletim sisteminin açılması, programların açılması, ciddi bir iyileştirme sağlar.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları