Türkiye'nin Güncel Teknoloji Forumu | techforum.tr

TechForum’a Hoş Geldin! TechForum, bilgisayar donanımı, ekran kartı, işlemci, yazılım, yapay zeka, oyun ve teknoloji konularında bilgi paylaşımı yapılan Türkçe teknoloji forumudur. Sorular sorun, çözümler bulun ve teknoloji tutkunlarıyla tanışın. Hemen katılın ve teknoloji sohbetine dahil olun..

ASrock Z97 extreme4 78 hata kodu?

gazikemal

Kayıtlı Kullanıcı
ASRock Z97 Extreme4 anakartım, i7 4790K işlemcim ve 16 GB Trident X RAM'im var.

Her şeyi olduğu gibi aldım, ancak bildiğim kadarıyla daha önce farklı bir bilgisayarda bu şekilde çalışıyordu.

Her şeyi bağladığımda 78 hata kodu alıyorum. Önce kısa bir süre 4F gösteriyor, sonra 78.

78'in ne anlama geldiğini bilen var mı? yeni bir anakart almadan bunu nasıl düzeltebileceğimi de bilen var mı?

ASrock Z97 extreme4 78 hata kodu.webp

İngilizce SSS bölümüne göre, basitçe çevrilmiş haliyle:

ASRock Z97 Extreme4'te 78 hata kodu, ACPI Çekirdek Başlatma hatası anlamına gelir. Genellikle donanım arızası değil, çevre aygıtlarının (çoğunlukla ekran kartı veya USB) başlatılmasıyla ilgili sorunları gösterir.

-Bilgisayar başlamadan önce monitörün açık olduğundan emin olun. Grafik kartının diğer çıkışlarını (özellikle DVI-D) deneyin.

- Gereksiz tüm USB aygıtlarını çıkarın.

- Yanlış yapılandırmaları düzeltmek için BIOS'u sıfırlayın.

-GPU'nun (grafik kartı) sağlam bir şekilde takılı olduğundan emin olun; gerekirse değiştirin veya test için farklı bir model deneyin.

En Son Güncellenen Oyunlar

TechFoumTR Blog Yazıları

Geri