Bazı oyunlarda rastgele görüntü donuyor?

MUMA

Kayıtlı Kullanıcı

Bazı oyunlarda rastgele görüntü donuyor.​

Herkese merhaba, belki birisi bana bir şey söyleyebilir veya bununla karşılaşan oldu mu?

Sorun:
Bazı oyunlarda (şimdiye kadar sadece 2 tanesi tespit edildi) görüntü donuyor, ses devam ediyor (örneğin, oyundaki müzik veya arka plan, denetim masasına ulaşabiliyorum ancak yöneticiye ulaşamıyorum (görüntü üst üste geliyor) görünüşe göre uygulamanın kendisi sorumlu. Sadece yeniden başlatarak veya oturumu kapatarak düzeltilebiliyor. Hata günlüğünde herhangi bir hata yok. Belki birinin de benzer bir sorunu olmuştur. Ayrıntılar aşağıda.

Sistem:
İşletim Sistemi - Win 11 pro
anne - MSI B550 TOMAHAWK
CPU - ryzen 7 5700x
Cooler Thermalright Macho Rev.B [HR-02 Macho Rev.B] - 240W
Ekran kartı -geforce rtx 3070 ti advanced
RAM - 32GB
XPG GAMMIX S11 Pro Disk Sürücüsü (PCI-E 3.0 x4)
PSU - Deepcool DQ750ST, 750W

Denediklerim:
1. BIOS güncellemesi, ayarları sıfırla, xmp profilini ayarla, rebar - kapalı
2. Windows dosyalarının bütünlüğünü kontrol et / en son güncellemeleri geri al
3. Olay günlüğünü kontrol et (hata bulunamadı)
4. msi afterburner ayarlarını sıfırla (belleğin hafif bir hız aşırtması (+500) ve 1905 frekansını 918 voltajına düşür)
5. DDU aracılığıyla sürücüleri kaldırma ve temiz kurulum (Haziran için eski sürücü) + DirectX'i yeniden yükleme
6. Bileşenleri test etme: - Ekran kartı OCCT ayrı çip, bellek FurMark ve OCCT'yi 20 dakika boyunca ayrı ayrı, - RAM - MemTest86, Windows Bellek Tanılama - Güç testi - OCCT, HWInfo (Sensörler sekmesi GPU Voltajı keskin düşüşler için (0,9 V'nin altında), CPU - OCCT. - Disk (CrystalDiskInfo, wmic diskdrive durumunu al, chkdsk C: /f) - Aida 64 aracılığıyla genel sistem kararlılık testi. CPU'nun çalışmaması dışında herhangi bir hata bulunamadı Sıcaklık nedeniyle stres testini geçin (90'ın üzerinde) kule büyük, görünüşe göre macunu değiştirme zamanı geldi (bir buçuk yıllık) oyunlarda sıcaklık 75'in üzerine çıkmıyor.
7. Oyundan önce gamepad hariç tüm USB cihazlarını çıkardım.
8. Gsync kapalı, donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması kapalı

Sorun bulunan oyunlar:
Final Fantasy 16 (korsan) - orta ayarlar 1440p dlss4 dengesi Mass Effect 1 LE (steam lisansı) - yüksek, 4k) rastgele farklı zamanlarda, farklı yerlerde (ara sahneler veya oyun). İşin garip tarafı oyunu öylece bıraktığınızda hiçbir donma olmuyor (3 saat test ettim), karakter yüklenen konumda olduğu yerde öylece duruyor.

Bazı oyunlarda rastgele görüntü donuyor.webp

Belleğin test edildiği açık ancak 8'li iki şeridi veya 16'lı bir şeridi çıkarmak faydalı olabilir. Ayrıca 0'dan temiz Windows'a geçiş fark yaratabilir.

Merhaba, aklıma gelen ilk şey sorun işlemcide. Yüküne ve sıcaklığına bakın. Her halükarda, bilgisayarınızı Dr. Web Cureit ile kontrol edin ücretsiz. Ben de senin gibi mahvoldum, hatta önce işlemciyi, sonra anakartı değiştirdim sorun devam etti. Hiçbir şeyle çözemedim. Ve tamamen tesadüfen, Cureit'in bir sonraki sürümü özel olarak gizlenmiş bir sabotaj madencisini bulmayı başardı.

TechFoumTR Blog Yazıları