Bilgisayarım 10 dakika sonra çöküyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Wuu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wuu

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba sevgili topluluk.

Aşağıdaki bilgisayar, tamamen özel yapım, su soğutmalı bir AMD oyun bilgisayarıdır.

Her şey standart ayarlarda çalışıyor, sadece fanlar ve pompa hava koşulları nedeniyle daha yüksek hızda çalışıyor.

Bilgisayar çok serin çalışıyor ve 70 derecenin üzerine çıkmıyor.

GPU aynı

Bilgisayarım 10 dakika sonra çöküyor ve bana aşağıdaki çökme hata mesajlarını veriyor.

Kütüphane yükleme başarısız oldu. 126 hatasıyla belirtilen modül bulunamadı.

/ VBS ScriptDeprecationalert bulunamadı; bu durum, hasarlı bir kuruluma yol açan bir olayı tetikledi veya

/ hata clr20r3

Önyüklenebilir bir USB sürücü oluşturmak işe yaramıyor çünkü bilgisayar genellikle yukarıda belirtilen 5-10 dakika sonra hemen çöküyor.

Ryzen 7 9700x

32 GB Gskill Trident DDR5 6000 MT

gigabyte b650 eagle ax

1 TB m2 NVMe SSD

500 GB Samsung 840 SSD

256 GB Samsung 840 SSD

120 GB Crucial SSD

3.1 bağlantı noktası olmayan 850 watt'lık Corsair RM 850, bilgisayarın en eski parçasıdır.

Yeterli güç kaynağı için iki ayrı PCIe kablosuna sahip RX 9070XT Steel Legend White

Bilgisayar boşta çalışırken bile ısınmıyor (48 derece).

GPU, minimum fan hızında boşta çalışırken de yaklaşık 50 derece civarında ısınıyor.

Bunun ne olabileceği konusunda tamamen şaşkınım.

Çünkü internette de belirtildiği gibi, gcc uygulaması, yani Gigabyte Control Center, bilgisayarın çökmesine neden olabilecek sorunlar yaşayabiliyor.

Uygulamayı kaldırdım, sorunlar hala aynı.

Daha sonra internette clr20r3 hatasının bir .NET Framework hatası olduğunu ve Microsoft'un bu hatayı onarmak için geliştirdiği bir aracın 2 dakika içinde hiçbir açıklama yapmadan başarısız olduğunu okudum.

`Load library` adlı DLL kodu eksik veya hatalı olabilir, internette bu konuda hiçbir şey bulamadığım için ne yapacağımı bilmiyorum.

Peer cmd kullanılarak bir tarama gerçekleştirildi. Başlangıçta, birkaç dosyanın bozuk olduğu tespit edildi ve düzeltildi şimdi dosyalar boş.

USB üzerinden iki adet Eş Bellek Testi gerçekleştirdim ve hiçbir hata bulunmadı!

Bilgisayar, EFI dosyasını içeren bir USB sürücü olarak tanınmasına rağmen, Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile bir USB bellekten bile önyükleme yapmıyordu.

Dürüst olmak gerekirse, bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum.

Lütfen yardım edin.

Şimdiden teşekkürler.

Konuyu okuyanlar
0 dk

En Son Güncellenen Oyunlar

Bu Hafta Öne Çıkan Konular

Geri