Bilgisayarım yavaş çalışıyor RAM, SSD ve yeni bir işlemci eklemek istiyorum?

Sor, Paylaş, Öğren, Eğlen...

Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Ücretsiz Üye Ol..!

Ali Emir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgisayarım çok yavaş çalışıyor. ram, sabit disk ve işlemciyi kendim yükseltebilir miyim? Hangi modeli seçmeliyim? Tamamen acemiyim, duydum ama tam olarak nasıl yapılır? Herhangi bir uzman bana tavsiye verebilir mi? Bilgisayarı on yıldan fazla bir süredir kullanıyorum.

Merhaba! 10 yıllık bir bilgisayarı canlandırmak için bu parçalar harika bir başlangıç. İşte yeni başlayanlar için kısa bir rehber:

1. RAM ve SSD: Kendi başınıza değiştirmeniz en kolay parçalardır. SSD takmak, bilgisayarınızın açılma hızını 5-10 kat artıracaktır.
2. İşlemci: 10 yıllık bir cihazda işlemci değiştirmek biraz riskli ve karmaşık olabilir; çünkü anakartınızın sadece belirli modelleri destekleme sınırı vardır.
3. Hangi Modeli Seçmelisiniz? Bunu belirlemek için bilgisayarınızın tam modelini veya içindeki mevcut parçaları bilmemiz gerekiyor. (Örneğin: İşlemci modeli nedir?)

Tavsiyem:
Öncelikle mevcut sabit diskinizi bir SATA SSD ile değiştirin.
En az 8 GB RAM'e yükseltme yapın.

Eğer bilgisayarınızın markasını veya işlemci modelini paylaşırsanız, size uyumlu parça önerilerinde bulunabiliriz!

10 yıl öncesi ise seninki 3. nesil bir savaş uçağı, şimdi 10. ve 15. nesil uçaklar görüyoruz. Onu yenisiyle değiştirmelisin.

TechFoumTR Blog Yazıları