Selam arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımda USB portları ciddi anlamda yetmemeye başladı
Klavye, mouse, webcam, mikrofon, harici disk, gamepad derken arka panel doldu taştı. Şu an bir tane USB hub kullanıyorum ama o da doldu. Aklıma şu geldi. Birden fazla USB hub’ı, bilgisayardaki farklı USB portlarına taksam sorun olur mu?
Arka paneldeki bir USB 3.0 portuna 1 hub, çn paneldeki USB’ye başka bir hub, hatta gerekirse bir hub’a başka bir hub bağlamak.
Böyle kullanınca performans düşer mi? Özellikle harici SSD veya webcam gibi veri aktaran cihazlarda hız kaybı olur mu? Güç konusu da kafamı kurcalıyor. Hepsi aynı anda çalışırsa anakarta yük bindirir mi? Sistemim masaüstü ve güç kaynağım yeterli ama USB kontrolcü tarafında bir limit var mı bilmiyorum.
Bu şekilde kullanan var mı? Stabil çalışıyor mu yoksa saçma bir fikir mi?
Arka paneldeki bir USB 3.0 portuna 1 hub, çn paneldeki USB’ye başka bir hub, hatta gerekirse bir hub’a başka bir hub bağlamak.
Böyle kullanınca performans düşer mi? Özellikle harici SSD veya webcam gibi veri aktaran cihazlarda hız kaybı olur mu? Güç konusu da kafamı kurcalıyor. Hepsi aynı anda çalışırsa anakarta yük bindirir mi? Sistemim masaüstü ve güç kaynağım yeterli ama USB kontrolcü tarafında bir limit var mı bilmiyorum.
Bu şekilde kullanan var mı? Stabil çalışıyor mu yoksa saçma bir fikir mi?