Merak Ettiklerin, Öğrendiklerin, Paylaştıkların... Hepsi Burada.

Sor, Paylaş, Öğren: techforum.tr

Burada film kamerası konusunda uzman olan var mı?

K

Kammel

Misafir
Bu soru için doğru kaynağı seçip seçmediğimden emin değilim ama yine de soracağım. Önemli anların hepsini artık filmli kameraya geçip fotoğraflayanlar var mı?
Uygun fiyatlı bir film kamerası satın almak istiyorum ve bunun için birkaç nedenim var:
1) Fotoğraflar normal bir kamerayla çekilen fotoğraflardan çok daha ilgi çekici görünüyor. Tanelilik ve benzeri şeyler.
2) Kullanıma özgü özelliklerden dolayı çok daha az fotoğraf çekersiniz, dolayısıyla her fotoğraf daha canlı bir şekilde aklınızda kalır.
3) Estetik, fiziksel butonlar, film değişimi, özel merkezlerde baskı.

Karşıt argümanlar:
1) Fotoğrafınıza filtre uygulayan bir uygulama indirebilirsiniz, böylece fotoğrafınız film fotoğrafı gibi görünecektir (benim şu anda yaptığım şey bu).
2) Birkaç ay oynayabilir ve sonra telefona geri dönebilirim.

Sorum şu aslında, ISO 200 ile ISO 400 arasındaki farkı anlamıyorum, yani hız arttıkça ışığa duyarlılık da artıyor. Peki 200 ve 400 en varsayılan seçenekler mi?

100 güçlü güneş, 200 bulutlu hava ve sadece iyi ışık, 400 ise herhangi bir iç mekan veya karanlık çekim için. Filmle çekim sanatında tam anlamıyla ustalaşmak istiyorsanız bir Zenit ve çalışan bir pozometre edinin ya da iyi fotoğraflar istiyorsanız, ancak otomatik modda, 2000'lerden kalma bir Kodak kompakt fotoğraf makinesine bakın. Fotoğrafların gerçek kalitesinin, büyük ölçüde banyo ve baskı yaptığınız laboratuvara ve bu işleri yapan operatöre bağlı olacağı gerçeğini unutmayın.

TechForum.TR Trend

TechFoumTR Blog Yazıları