Herkese merhaba, yeni ram kitimi (G.Skill 48 GB DDR5-6000 CL26) sınırlarına kadar zorlayıp neler yapabileceğini görmek istedim. Bu standart bir UDIMM kiti, yani entegre saat sürücüsü yok; zaten AMD Zen 5 / Ryzen 9000'e kadar CUDIMM modüllerini desteklemediği için bu da AMD ile bir işe yaramazdı. Dört DIMM yuvasına sahip bir ASRock B650E Taichi anakart kullanıyorum, yani sadece iki yuvaya sahip aşırı hız aşırtma için tasarlanmış bir anakart değil.
DDR5-8500'de Windows'a bile önyükleme yapabildiğime oldukça şaşırdım. DDR5-8400'de ise normal benchmark testlerini bile herhangi bir çökme olmadan çalıştırabildim.
Ekran görüntüsündeki zamanlamalar optimize edilmemiş, aksine maksimum frekansı bulmak için kasıtlı olarak ayarlanmıştır.
DDR5-8500'de Windows'a bile önyükleme yapabildiğime oldukça şaşırdım. DDR5-8400'de ise normal benchmark testlerini bile herhangi bir çökme olmadan çalıştırabildim.
Ekran görüntüsündeki zamanlamalar optimize edilmemiş, aksine maksimum frekansı bulmak için kasıtlı olarak ayarlanmıştır.